23 Kasım 2010 | Salı

Kocaman'ın yanlışları

Tabeladaki skora göre yazı yazacak değilim. Sonuç ne olursa olsun, Fenerbahçe'de Aykut hocanın sahaya sürdüğü kadro yanlıştı. Neden mi? Cristian'ın ilk 11'de olduğunu belirtsek, gerisi teferruattır belki ama yine de yazalım.
Genç Gökay'ın oynamasına itiraz edecek değilim.
Hatta bu yürekli hamlesinden dolayı Aykut hocayı kutluyorum.
Gerçi Gökay, verilen fırsatı iyi kullanıp, cesaretli oynamadı ama bu durum gençliğine verilebilir.
Her şeye karşın Gökay'ı uyaralım! Büyük takım futbolcusu olmak için sorumluluk ve risk almak, mesafe kat etmek, dikine oynamak şart. Sakın kendine Cristian'ı örnek alma...
Aykut Hoca Gökay'ın yanına Mehmet Topuz'u koyup, sağ kanada Dia'yı yerleştirse, Fenerbahçe'nin görüntüsü hiç kuşku yok ki daha olumlu olacaktı. Ancak bazı oyuncular var ki eğri gemiye doğru sefer yaptırıyor.

Gökhan'ın yeri uzay karması!
Gökhan Gönül
'de söz ediyorum. Fenerbahçe hemen onun göğsüne bir nazar boncuğu takmalı. Gökhan, bir oyuncu hem bu kadar uzun bir mesafeyi kullanıp, hem de efektif nasıl oynar örnekliyor. "Varyete ustası" Andre Santos, Brezilya Milli Takımı'nda oynuyorsa, Gökhan Gönül'ün yeri "Uzay karması" olmalı... Mulemo'yla girdiği gerginlik oynadığı futbola yakışmadığını da ekleyelim.
Şimdi gelelim farka... İki takım arasında kalite açısından tam anlamıyla bir uçurum var.
Bu fark daha maçın ilk 25 dakikasında tabelaya yansıdı. Tabi Alex'in vuruş becerileri ile Miroslav Stoch'un istekli oyununu da yazımıza not düşelim. Alex serbest oynadığında neler yapacağını kafa golü bile atarak gösterdi. Ne gariptir, Aykut hoca Alex ve Stoch'u oyundan alarak yanlışlarına eklemeler yaptı. Dia ve Semih girerken, ne Alex, ne Stoch çıkmayı hak etti.
Ancak kalite farkı, yanlışların üzerine battaniye oldu ve Fenerbahçe farklı kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor