21 Haziran 2011 | Salı

Gözler Karadeniz'de

2010-2011 Karadeniz futbolunun şahlanış yılı oldu. Trabzonspor, Fenerbahçe'yle girdiği şampiyonluk yarışında bir golle zirveyi rakibine bıraktı. D.Ç. Karabükspor, ligdeki ilk yılında, gerek futbol, gerekse skor olarak başarılı bir yılı geride bıraktı.
Yıla damga vuran iki takım Samsunspor ve Orduspor oldu. Samsunspor Süper Lig'e yabancı bir ekip değil. Bu nedenle transferde sudan çıkmış balık gibi hareket etmiyor, panik transferleri yapmıyor.
Ayrıca kadrosunun önemli bölümünü tutma çabası, bu bağlamda Zenke, Kemal Tokak ve kaleci Ahmet gibi kilit oyuncuların tutulması avantaj. Samsunspor'un Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar'ı göndermesi doğru değildi ama yerine Petkoviç gibi renkli ve ofansif futbol oynatan bir hocayı alarak, taraftara iyi futbol umudu verdi. Ancak Petkoviç'in Türk Futboluna uygun bir futbol felsefesini düşünmesi şart. Ayağı yere basmayan bir oyun felsefesi Samsunspor'da sezon içi dalgalanmaları beraberinde getirir.
Bu konuda bir cümlede Burak Çalık transferi için yazalım. Çalık, bireysel becerisiyle ligi kaldırabilir. Ancak, Bank Asya'da ortaya koyduğu istikrarsız seyir onun en büyük handikapı…

Orduspor 3 yıllık bir proje

Gelelim Orduspor'a… Başkan Nedim Türkmen, 3 yıllık bir projeyle Orduspor'u Süper Lige taşıdı. Türkmen ve Metin Diyadin, deneyimleri ile doğru adımlar atacak diye düşünüyorum. Nitekim yabancı transferindeki ince işçilik bunun sonucu… Bragalı Miguel Garcia uyum sorunu yaşamazsa olumlu bir transfer. Kaleci Fornezzi benim için kapalı kutu… Strasser ise Milan patentli bir oyuncu. Burada soru işareti Denizlispor'dan transfer Youla… Son sezonu yatarak geçirdi. Bu durum çabukluğuna ne denli etki etti bilmiyoruz. Ancak son vuruş becerisi zayıf o belli.
Başkan Türkmen, 10 yabancı 14 yerli hedefiyle yola çıktığına göre mutlaka olumlu adımlar atacaktır. Ancak Akaminko'nun gitmesini doğru bulmadığımı yazayım.
Ve sonuç… Trabzonspor'un şampiyonluklar kazandığı yıllardaki gibi bir Karadeniz hâkimiyeti olacak Süper Lig'de… Trabzonspor bundan faydalanabilecek mi bilmiyoruz ama futbolun kalbinin Karadeniz'de çarpacağı kesin…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor