31 Aralık 2011 | Cumartesi

Unuttum seni

Bir yılı geride bırakıyoruz. Ancak futbol açısından baktığımızda, unutmak istediğimiz, bir kez daha benzerini bile yaşamak istemediğimiz bir yıl...
Hani bir söz vardır bilirsiniz, acısıyla tatlısıyla diye... Bu yıl acısıyla futbolseverin kavrulduğu bir yıl oldu desek hata olmaz.
Sadece 3 Temmuz'da başlayan süreçten bahsetmiyorum.
Herkes doğal olarak oraya takıldı ama 2012 yılının Haziran ayı geldiğinde bir acımız daha depreşecek. Çünkü Avrupa'nın en iyi takımları olarak vize alanlar 2012 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek, orada Türkiye olmayacak.
Sporda şiddet ve düzensizliği önlemeye yönelik yasanın getirdiği sancılar ve yeni kurulan federasyonun acemi hamleleri bir başka dertti.
Şampiyonunun şampiyonluğunu yaşayamadığı, Trabzonspor'un üç kez kupa değiştirdiği bir yılı geride bırakıyoruz.
Neyse yazıyı uzatmadan "En kötü yılımız bu olsun" diyerek, geleceğe yönelik beslediğimiz umutları tazeleyelim ve F.Bahçe'deki gidişata bakalım.

ALPER DOĞRU TRANSFER
Sarı-lacivertli takım 2011'i karmakarışık bir duygu selinde geçirdi. Önce şampiyonluk sevinci yaşadı, sonra Avrupa'dan ihraç edildi ve küme düşme endişesi içinde yeni yıla geldi.
Ancak en önemli nokta yaşanan sürece rağmen yeni yıla yine iddialı olarak girmesiydi.
Hiç kuşku yok ki iddia önemlidir, ama esas olan onun hayata geçirilmesidir.
Bu açıdan bakıldığında Fenerbahçe'nin kadrosunda bir güncelleme yapması kaçınılmazdı.
Atılan ilk adımda Alper Potuk'un kadroya dâhil edilmesi, doğru bir strateji.
Alper, hem oyunu iki yönlü oynama özelliğine sahip, hem de genç. Birlikte oynadıkları dönemde Alper'den daha ileride bulunan Sezer'in takıma kazandırılması ile F.Bahçe daha farklı bir kimlik kazanabilir.
Keza Özgür Çek'in transferi de doğru bir hamle... Çünkü F.Bahçe'nin sol tarafında da alternatif bir yapılanma gerekli.

ALEX'LE YÜRÜMEZ
Aykut Kocaman'ın geride kalan süreçte başta G.Saray maçı olmak Beşiktaş, Manisa gibi maçlarda strateji, oyuna müdahale ve oyuncu değişimleri noktasında hataları vardı.
Onun içinde bulunduğu durumda bu tür yanlışlar kabul edilebilir ama bundan sonraki süreç, daha az hata yapanın zirveye çıkacağı bir dönem unutulmamalı.
Son olarak Aykut hocayı zorlayacak bir başka nokta ise Alex'in durumu... Fenerbahçe'de sistemin üzerine kurulduğu Alex'in performansı yetersiz kaldı. Hocanın bu noktada Alex'e bağıl uygulanan sistemin dışında bir B planı yapması şart.
Aksi durumda sistemin devamı adına Semih, Özer ve Sezer'den bir Alex yaratma düşüncesi skandal oluşturuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor