10 Ağustos 2010 | Salı

İnadına destek...

Yerleşik tavırdır bizde mevcut olanı yerden yere vurmak. Bu nedenle işi zor Aykut Kocaman'ın. Fenerbahçe son 30 yılda 8 şampiyonluk yaşamış. Çağımızın vebası olan Yeni Dünya Düzeni'yle birlikte hem karakterinden uzaklaşmış, hem de uğruna değerlerini heder ettiği sportif başarıyı yakalayamamıştır.
Kısacası, her 3 Fenerbahçeli'den 2'si yıllardır oynanan oyundan ve elde edilen başarının düzeyinden memnun değil. Geçen sezon 8'de 8 yapılırken bile oynanan oyunla fıtık olmuştur. İşte bu yaraya parmak basıyor Kocaman. "Bunun için de bu formayı giyen futbolcu total futbolun gereklerini yerine getirecek, yardımlaşacak, eli belinde dolaşmayacak, kaybettiği topu yeniden kazanmak adına oracıkta basacak, herkes oyunun her bölümünde, sahanın her yerinde sorumluluk üstlenerek" diyor.

GEREKEN ZAMAN TANINMALI
Ama "Futbol, pas oyunudur" felsefesinden hareketle topun yere indirilmesini isterken, futbolcular serseri top tercih ediyor. O "Birbirinize yakın durun, blokları etle tırnak haline getirin" derken, oyuncuları bloklar arasını 'mera' haline getiriyor. Kocaman mı meramını anlatamıyor yoksa futbolcuları istediklerini uygulayacak taktik kapasiteden mi yoksun? Bence hiçbiri.
O zaman da aklıma Zeman'a kan kusturan Sergen'in tavrı geliyor. Yani eli belinde oynamaya alışmış futbolcuların niyetinden şüpheleniyorum.
Aksi olsa vasatın altındaki bir Avrupa takımı karşısında bu denli gamsız, inançsız, beceriksiz davranabilir miydi kalitesi belli o kadar futbolcu?
Yorgunlukmuş, uyum süreciymiş geçin lütfen.
Rakip sahadan 2-2 ayrılan kadronun böylesi, 0-0'lık sonucun kendisine yettiğini bilmiyor, ona göre davranmıyorsa niyetinden şüphe ederim.
Dolayısıyla yöneticisi ve taraftarıyla Aykut Kocaman'a gereken zamanı tanımak zorundadır Fenerbahçe. Eğer gerçekten irinlerinden arınıp Avrupai bir kulüp olmak istiyorsa tabii.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor