14 Kasım 2010 | Pazar

Alex ne yapsın?

Fenerbahçe'de forma giymek için öncelikle yetenekli olmanız gerekir, şüphesiz.
Ama yetmez, ayrıca iyi bir iradeye, oyun zekasına, fizik güce ve en önemlisi de taktik disipline sahip olacaksınız. İşte maalesef sarı-lacivertlilerin en büyük sorunu bu ayrıntıda yatıyor şu anda.
Mesela Caner ve Kazım'ın, "Oyun disiplini" hakkında ciddi şekilde eğitimden geçmesi gerekiyor.
Keza Semih'in de "Çevre görüşü" için aynı eğitime ihtiyacı var tabi.
Baroni ve Bekir'in lüzumsuz yere yaptıkları fauller ve "Pas" adı altında serseri top üretmeleri de ayrıca altı çizilmesi gereken bir konudur.
Ancak kilit bölgelerde oynayan bu kadar futbolcu, futbolun en temel gereklerinden böylesine uzak duruyorsa, sadece Aykut Kocaman'ın değil Alex'in de işi iki kat daha zorlaşır doğal olarak.
Defanstan, orta sahadaki Baroni'den dilediği pası alamazsa, attığı paslar Semih tarafından yeterince değerlendirilemezse, koşsa da uçsa da kapasitesi ve performansını taçlandırmakta zorlanır elbette Alex.

Semih'e tahammül etti

Tabii, işin içine ancak üç belirgin faulden sonra düdük çalan bir hakem de girerse, Fenerbahçe'nin durumu da kaptanınkinden farksız olamaz. Aykut Kocaman'ın öğrencilerinin maçın başında bulduğu gole rağmen farkı arttırmak varken bir de geriye düşmesinin bir nedeni de bizzat hocanın kendisiydi bence.
Çünkü dün akşam Gaziantep'teki Semih'e bu kadar tahammül ederek takımını bir kişi eksik oynatmak, onun analiz ve sorumluluk bilinciyle çelişen bir durumdu resmen.
Peki, koca bir "Cumhuriyet"in temsilcilerinin bayrama girerken, sevdiklerini böylesine hüzünlendirmesi yakışıyor mu ya da bu kadar eğrinin bir arada bulunduğu yerde Alex 180 derecelik doğru olsa bile ne yapabilir ki, söyler misiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor