24 Mart 2010 | Çarşamba

Bursa diğerlerinden farklı

Bursa paralı askerler takımı değil. Bursa'nın canını dişine takarak oynayan bir iskeleti var

Ertuğrul'un tek hatası Beşiktaş'a çok erken gelmesi. Daha kuvvetli bir şekilde gelebilirdi

Bursa, Denizli maçından da galibiyetle ayrıldı. En yakın rakibi Galatasaray'a 5 puan fark attı. Bitime 8 hafta var artık. Siz, Bursa'nın şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söylemiştiniz. Bu galibiyetle 'biraz daha perçinledi' desek yanlış olmaz herhalde.
Görünüş öyle. Bursa'nın elinden bu 5 puanı alacak rakip Galatasaray dahil, görünmüyor. Daha önce söylemiştim; Bursa'nın iki tane tehlikesi var. Biri hakemler ki bu hafta çok yardımcı oldu Bursaspor'a... 87. dakikada net bir penaltısı vardı Denizli'nin. O penaltıyı çalmadı hakem. Aslında bir yerde Bursa'yı ödeştirdi. Bursaspor'un penaltısı da Trabzon karşısında çalınmamıştı. Yani Denizli'nin puanı alındı, Trabzon'a verildi. Bursaspor da değişen bir şey yok. Ama hakemler her hafta muhakkak maçın skorunu etkileyen bir hata yapıyorlar. Ama Galatasaray lehine, ama Fener lehine, ama Bursa lehine ya da aleyhine... Hakemlerin bu kadar skoru değiştiren hatalar yaptıkları bir ligde 5 puan çok da sağlam değil. Biz tabii hakemlerin hakem gibi olacaklarını düşünerek bunu söylemiştik.

KİMSE ALAMAZ
İkinci tehlike Bursa seyircisi. İşler iyi gittiği zaman seyircide bir problem yok ama işler kötü gittiği zaman o seyircinin ne yapacağı belli değil!.. O zaman da Bursa'nın başına işler açılabilir. Tekrar söylüyorum; Bursa'nın önündeki rakip futbol takımları değil, hakemler ve kendi seyircileri... Bu iki yerde denge olursa, Bursa'dan şampiyonluğu kimse alamaz.

_Bursa'nın bu çıkışını neye bağlıyorsunuz? Lig gelirlerinin artması mıdır, diğer rakiplerinin çok kötü olması mıdır ya da tüm baskılara rağmen kadrosunu koruması mıdır?
Benim her zaman söylediğim bir şey var; evvela takımı takım yapacak bir iskelet lazım. Galatasaray nasıl Avrupa şampiyonu oldu, Süper Kupa'yı kazandı? Çünkü bir Galatasaray vardı ve bunun üstüne eklenmiş usta profesyoneller vardı. Bursa'ya bak Bursa paralı askerler takımı değil. Bursa'nın Bursalı çocuklardan oluşan, canını dişine takarak oynayan bir iskeleti var. En az yabancıyla oynayan takım Bursa. Böyle bir iskelete sahip olduğun zaman öbürleri de havaya giriyorlar. Galatasaray'ın durumu böyle değil, Fenerbahçe'nin durumu böyle değil. Bir yere kadar oynuyorlar. Çünkü adam Galatasaraylı değil ki adam Fenerli değil ki!.. 'Parayı onlar vermiş' diyor ona göre oynuyor. Ama o parayı niye veriyor; ayağı için. Maç başına alıyor o parayı. O ayak sakatlandığı anda o parayı alamaz. O zaman da ayağını topa o kadar uzatıyor. Bu kadar basit. Bursa'nın Bursasporlu bir iskeleti var ve Ertuğrul Sağlam da bu iskeleti gayet iyi yönetiyor.

_Sağlam'ın bu çıkıştaki payı nedir? Kayseri'den başlayarak önemli bir yol kat etti. Beşiktaş'ın başında kesintiye uğradı belki ama oradaki açığı, hatalarını Bursa'da kapatmış görünüyor.
Ertuğrul'un bir tek hatası oldu. Beşiktaş'a çok erken geldi. Kayseri ile başarılar elde ettikten sonra Bursa'ya geçip, Bursa'yı da şampiyon yapıp, Beşiktaş'a gelseydi, çok kuvvetli gelmiş olurdu. Beşiktaş'ta yediler...

Röportaj: Bülent CAN

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor