11 Mayıs 2010 | Salı

G.Saray'ı ezdi geçti

_Fenerbahçe'nin parlak bir sezon geçirdiğini söyleyebilir miyiz? Sadece futbolda değil, amatör branşlarda da başarılar elde edip rakiplerine fark attı.

Fenerbahçe aslında 'amatör' dediğimiz spor dallarında Galatasaray'ı ezmeye başladı yıllardır. Kimse bunun farkında değil. Herkesin gözü futbolla boyalı olduğu için. Ben her zaman söylüyorum; Aziz Yıldırım eğer, futbol işlerine bu kadtar burnunu sokmasa, tribünlerde fanatik bir şekilde oturmasa, soyunma odalarına inecek kadar amigo şovları yapmasa ve futbolu bir bilene emanet etse, Aykut Kocaman'ı getirdi, Kocaman'ı serbest bıraksa, Fenerbahçe tarihinin en başarılı başkanlarından biri olurdu. Aziz Yıldırım kendi yaptığını, kendi yıkıyor ne yazık ki!.. Dedikoduların, çirkinliklerin içine sokuyor kendini, hakemleri azarlıyor, gazetecileri azarlıyor, önüne gelenle dalaşıyor. Yöneticileriyle ters düşüyor. Yönetime girip de Aziz Yıldırım ile ters düşenleri şöyle bir düşün... Sadettin Saran, Uğur Dündar, Atilla Kıyat'a varıncaya kadar... Bütün bu başarıların altında imzası olan Mehmet Ali Aydınlar da yarın öbür gün temizlenebilir. Çünkü Aziz Yıldırım ile çalışmanın bir tek şartı var; o ne derse 'evet' demek. 'Senden büyük Allah var, padişahım çok yaşa!..'

HER BRANŞTA BAŞARILI
Öteki taraftan hakikaten Fenerbahçe'deki gelişmeye bak; medyamız yazmadığı için farkında değiliz, şu Fenerbahçe Acıbadem, Avrupa'da final oynamasa, takımda Gamova'nın oynadığından kimsenin haberi olmayacaktı. Bana sorarsan dünyanın bir numaralı kadın voleybolcusu. Bu maçları kimse yazmayacaktı. Fenerbahçe 'amatör' dediğimiz bütün sporlarda, Fenerbahçe kulübüne dönüyor yeniden. Fenerbahçe Futbol takımı olmaktan çıkıp, Fenerbahçe kulübü oldu. Fenerbahçe forması giyen her takım, hangi branşta ya da hangi kategoride olursa olsun, yıldızlar, erkekler, kadınlar, voleybol, basketbol, yüzme, kürek, aklına ne geliyorsa şampiyonluğa oynuyor. Şampiyon oluyor veya olmuyor; bu ayrı. Ama şampiyonluğa oynuyor. Galatasaray nerede!..

_Fenerbahçe'ye cevap vermekten çok uzakta.

Evet. Mücadele edemiyor. Galatasaray, Fenerbahçe ile futbol dahil mücadele edemez hale geldi. Hiçbir spor dalında.

_Roller biraz değişti.
Tabii. Ezdi Fenerbahçe, Galatasaray'ı spor olarak ezdi. Spor olarak ezdi. Tekrar söylüyorum; medya yazmadığı için Galatasaray'ın nasıl ezildiğinin kimse farkında değil. Ortaya çıkmıyor ezilmesinin boyutları.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor