16 Haziran 2010 | Çarşamba

Finale kadar giderdik

Dünya Kupası başladı ama Almanya-Avustralya haricinde az gollü maçlar ortaya çıktı.
Bu kısırlığı neye bağlıyorsunuz?
Futbol değişti, futbol artık teknikle, klasla değil, koşu ile oynanıyor. Koşu futbolunun da bütün taktiği gol yememek üzerine... 'Ben iyi bir savunma ile gol yemezsem, kontratakla bir tane atarsam işi bitiririm' düşüncesi var. Yunanistan böyle Avrupa Şampiyonu oldu. Güney Kore'ye 2-0 yenilen Rehagel'in takımı... Böyle olduğu zaman da seyir zevki kalmıyor.
Benim hâlâ bir Dünya Kupası programım yok. Listelere bakıp, 'Şu gün, şu saatte televizyonun başında olmam lazım, şu takımı görmeliyim, şu adamı görmeliyim' diyecek bir durum yok.
Messi dahil...
Messi ne yaptı bana bir anlatsınlar bakalım!
Gazeteler Messi doluydu, Arjantin maçının ardından. Bunlar herhalde büyük futbolcu seyretmemişler.
1986'da seyrettiğimiz Maradona ile bu Messi'nin, mukayese edilmesine imkan mı var? O Maradona'nın her cebinde bir tane Messi vardı.
İşte o arkadaşlara soruyorum: Dos Santos ile mukayese etsinler. Yan yana koysunlar, ekranı ikiye bölsünler. Bir yanda Arjantin maçı oynansın, diğer yanda Meksika maçı. Görsünler bakalım; ne eksik Dos Santos'ta Messi'den. Bizimkiler isim hayranı. Messi, Messi, Messi...
Aynı işlevi yapan adam Türkiye'de oynuyor, kimsenin haberi yok. Böyle bir aşağılık kompleksi olur mu? "Arda ile Messi'yi mukayese etmem" dediğim zaman kıyametler koptu, alay ettiler benimle! İşte görüyoruz. Adamın kaçırdığı golleri de görüyoruz.
Dünya Kupası benim için henüz başlamadı.
Seyretsem de olur, etmesem de olur. Geçen gün evdeydim. Maç oynanıyor, ben gazete okuyordum. Spikerin sesinden, iyi bir şey olursa kafayı kaldırıp bakıyordum.
Böyle Dünya Kupası olur mu?
Öteki taraftan da kahroluyorum.
Şöyle bir Dünya Kupası'nda yokuz. Biz bu Dünya Kupası'nda olsak, finale kadar giderdik. Fatih hocam ne kadar dövünse az ama kendi hazırladı bu sonu.
Çok rahat çıkacağımız bir gruptan çıkamadık.
Hatta İspanya'nın önünde birinci olarak çıkabilirdik. İkinciliğe razı olduk, onu bile olamadık. Play-off'a bile kalamadık.
Şimdi bakıyorum; Türkiye ayarında daha bir tane takım seyretmedim şu ana kadar... Yazık... -Dünya Kupası başladı futboldan çok vuvuzela konuşuluyor. Yasaklanmasını isteyenler var; katılıyor musunuz? Stadın içindekiler nasıl rahatsız olmuyor bilemiyorum. Ama Afrika folklorunun çok önemli bir parçası bu. Türkiye'de kokoreç yemeyi yasaklamak gibi geliyor bana.
Turnuvayı oraya verirken bunu düşünmeleri gerekirdi.
Vuvuzelanın stada girmemesini anlaşmaya belki koyacaktı. Ama şimdi Dünya Kupası başlamış, etmiş, insanlar orada eğleniyorlar, 'Sen çalma, üfleme' diyorsun. Zor...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor