12 Ağustos 2010 | Perşembe

Analiz yapmayı sevmiyoruz

-Artık ligin başlaması için sayılı günler kaldı. İlk hafta programı açıklandı ve maç saatleri tartışılıyor. Bazı maçlar 20'de bazıları 22'de başlayacak. Sporseverler için maça gitmek, dönmek oldukça zor olacak gibi görünüyor. "Sahura maç konuldu" eleştirileri var. Bu konuda denge nasıl tutturulacak? Efendim biz analiz yapmaya sevmiyoruz. Gazeteciler olarak... Salla gitsin. Bu sene bir karar alındı; 9 maçın 9'unu da yayınlayacak Digitürk. 9 maçın 9'unu da yayınlayacağın zaman aynı saatlere fazla maç koyamazsın. O zaman 9 maçın 9'unu da yayınlamanın esprisi yok. Elindeki gün sayısı da belli...
Bu hafta ligler başlıyor, Ramazan da başlıyor.

İftar saatine göre de maçların ayarlanması lazım. Kim ne derse desin burası Müslüman bir ülke... Halkın yüzde 97'si Müslüman. Adam orada iftar yaparken, burada takımı maç oynuyor. Nasıl olacak?
İlk defa 9 maçın 9'u da yayınlanacak; ligle beraber Ramazan da başlıyor, üstelik son yılların en sıcak yazını yaşıyoruz. Gündüz saatlerine maç koyman mümkün değilken, nasıl program yapacaksın!..
Hadi yerleştir bakalım!.. "Sahura da maç koyuldu" diyen arkadaşıma ben şimdi soruyorum: Programı sen yap. "Analiz yapmıyoruz" derken bunu ifade ediyorum. Bir şeyi eleştirirken, alternatifini söylemiyorsan, o eleştiri, eleştiri değildir.

Sen bana bir soru soruyorsun, ben sana diyorum ki 'Bülent böyle saçma soru mu olur?' 'Hayır onu değil, şunu sormalıydın' demiyorsam eğer ben sana sadece 'hakaret ediyorum' demektir.

TAKIM 15 KİŞİ OLMALI
Dersem ki 'Bülent ben senin yerinde olsam, onu değil, şunu sorardım.' Onu oturur tartışırız.
O zaman ortaya bir fikir doğar. Maç yorumları da böyle. Bakıyorlar kenarda kim oturuyor. 'Ahmet'i niye oynatmadın?' diye eleştiri yapıyorlar. 'Ahmet'i niye oynatmadın?' tamam da Ahmet'in yerine kimi oynatacaktı bir söyle!.. 'Ahmet'i oynatmamalıydı. Mehmet'i oynatmalıydı' de ki anlayayım. Eleştirileri okuduğun zaman anlıyorsun ki o takımın 14-15 kişi olması lazım. Çünkü kimin oynamaması gerektiğini söylemiyorlar. Kimin oynaması gerektiğini söylüyorlar.

Bir eleştiri yaparken, beğenmediğin şeyin alternatifini söyleyeceksin. O zaman ben senin eleştirine saygı duyarım. Kabul ederim, etmem o ayrı. "Sahura maç koydular" eleştirisinin karşılığı 'Şöyle olmalıydı' dersin o 9 maçı bu açılış haftasına koyarsın. Bakarız. Senin teklifin nedir? 'Sen de bu sefer 45 derece sıcağa maç koymuşsun' derim mesela!.. Ya da '7 maçı aynı saate koymuşsun, hangisini seyredecek millet!' derim. Bu tartışmadan da doğru sonuç bulunabilir.

-Ligde favoriniz var mı?

Bir favorim yok. Ancak 5., 6. haftadan sonra neyin ne olduğunu konuşmaya başlayabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor