19 Ağustos 2010 | Perşembe

Tek düşüncesi lig

Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında farklı bir galibiyete imza attı. Tabii bu galibiyette Antalyaspor'un payı da büyüktü. Fenerbahçe'yi nasıl buldunuz? Fenerbahçe maçı farklı kazanmadı. O günkü, o 28 dakikadaki Antalyaspor'un karşısına SABAH-FOTOMAÇ karması olarak çıksak 4-0 olmazdı ama 3-0 falan olurdu herhalde. Ben bu kadar mücadele etmeyen, rakibi bu kadar başıboş bırakan takım görmedim. Mehmet Özdilek, ikinci devre 3 değişiklik yaptı, bir de fırça attı herhalde. Fenerbahçe'nin ikinci yarıda pozisyonu yoktu. Antalya'nın 3 net pozisyonu vardı. 3 tane yüzde 99'luk gol pozisyonu vardı. 4-3 olması işten değildi o maçın. Onun için Fenerbahçe konusunda biraz erken davranmasınlar, biraz beklesinler.

KENDİSİNİ İSPATLAMASI LAZIM
-Semih Şentürk "Oynasın mı, oynamasın mı?" diye sürekli tartışılıyor. Antalya karşısında iki gol attı ve bir kez daha medyanın gündemine oturdu. Semih kaç senedir Fenerbahçe'de oynuyor?
Kaç senedir tartışılıyor? Tartışılmadığı bir hafta hatırlıyor musunuz? Oynar tartışılır, oynamaz tartışılır, 90'da girer tartışılır, 85. dakikada girer tartışılır, ilk 11'de girer tartışılır... Bir ara "İlk 11'de başlarsa oynayamıyor, sonradan girerse iyi oynuyor" diyorlardı. Bu defa ilk 11'de başlayıp 2 gol attı. Yani Semih oldum olası Fenerbahçe'nin ve Bab-ı Ali'nin tartışma konusu. Tartışılmaya da devam edilecek. Fenerbahçe yeni bir de santrfor almış. Hadi bakalım Semih oynayacak mı, oynamayacak mı? Oynasa tartışılır, oynamasa tartışılır. Aynı devam edecek. Ben Semih'in yerinde olsam Fenerbahçe'den giderim. Semih'in bir 34 hafta 90 dakika oynayacağı bir takıma ihtiyacı var. Ne olduğunu ortaya koymak için...

* * *
ÖNCE TRİBÜNLER BAŞLAR
-Fenerbahçe, Niang ile anlaştı. 10 milyon euro'luk da bir maliyetten söz ediliyor. Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra böyle bir transfer yapılması ne kadar doğru?
Aziz Yıldırım'ın bir tane hedefi var. O da lig şampiyonluğu... Palavra gerisi. Avrupa ile falan alakası yok. Bütün yırtınması Fenerbahçe'yi lig şampiyonu yapmak için... Geçen seneki timsah yürüyüşünden sonra bu sene de şampiyon yapamazsa onu kimse tutamaz. Fenerbahçe'de bırakmazlar. Önce tribünler başlar, arkadan yer yerinden oynar ve gider. Onun için o bütün hırsıyla, arkasında ailesinin bütün maddi gücüyle bu sezon Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için her şeyi yapacaktır. -Son haftaların çıkışta olan takımı Trabzon, bu hafta Antalya'ya 4 atan Fenerbahçe'yi konuk edecek. Galatasaray ise şampiyon Bursa ile karşılaşacak. Kimi şanslı görüyorsunuz? Şampiyonlukta iddialı 4 takım karşılaşacak. İkinci haftada, iki derbi izleyeceğiz. 'Derbi' deyince aklımıza, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçları geliyor ama iki derbi var bu hafta... Alenen ve resmen... Fenerbahçe'nin ne olduğunu Trabzon maçı gösterecek. Antalya karşısındaki 28 dakika değil!..

* * *

SERGEN VE CEYHUN KAYIP
-16 takım gezen ve bu sezon Sivas'a gelen Ceyhun, Galatasaray karşısında sahanın dikkat çeken ismiydi. Ceyhun'u nasıl buldunuz?
Ceyhun ile ilgili benim söylediğim sözler hep olumlu oldu. Türk futbolunun son zamanlarda iki önemli kaybı vardır. Birisi Sergen, diğeri Ceyhun. Bunlar Allah'ın fevkalade yetenek verdiği ama bu yetenekleri sahaya koyacak kafayı eksik verdiği insanlar. Kafaları başka şeyler için çalışıyor. Futbolu zevk için oynuyorlar adeta... Yoksa, Ceyhun bugün Türkiye'nin en büyük futbolcusu olabilirdi. Ama şimdilik aklı başına gelmiş gibi gözüküyor.

* * *

TARTIŞMAK GEREKİYOR
*Blatter matrak bir adam ama ortaya hep parlak fikirler atar. "Penaltılar kalksın" önerisi de konuşulmalı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Dünya Kupası grup maçlarında futbol kalitesinin yükselmesi, daha fazla gol olması için uzatmaların ortadan kaldırılmasını ve direkt penaltılara geçilmesini önerdi. Bu uygulama bir fark yaratır mı?
Blatter'i ben çok eskiden tanıyorum, şahsen tanıyorum. Dünya Kupaları finalleri sırasında epey sohbetimiz, ahbaplığımız oldu, Şenes Erzik'in yakın arkadaşı çünkü. Matrak bir adam, bir de hep böyle parlak fikirler ortaya atar. Gülersin, edersin ama kimsenin aklına gelmeyen şeyleri cesaretle ifade edebilen birisi. Şimdi de "Uzatmaları kaldıralım" diye bir fikir ortaya atmış.

MAÇLAR TATMİN ETMİYOR
Ben fikir üreten ve ortaya koyan insanları severim. Blatter karakter olarak benim için pek makbul bir adam değil. FIFA Başkanlığı'nı nasıl kazandığını da biliyorum. Ama ortaya bir fikir atması, bir tartışma konusu açması güzel bir şey. Çünkü Dünya Kupası'nda bir takım maçlar ve gelişmeler insanları tatmin etmiyor. En başta şu 'penaltı' kuralı. Onun yerine bir şey koymak lazım mı, değil mi, penaltı atılacaksa, 90 dakikanın sonunda mı atsak daha iyi olur? Bunları konuşmak, tartışmak gerekiyor.

* * *

ÇAKMA TANJEVİC GÖNDERMİŞLER
Dünya Basketbol Şampiyonası için geri sayım devam ediyor. Ancak millilerden gelen haberler pek de iyi değil. Almanya, Sırbistan, Litvanya ve Hırvatistan'a mağlup olduk. Organizasyon hazırlıkları ve takımın durumuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Komik. Yani Almanya'nın karşısına kız takımını çıkar onlar da 54 sayı atardı. Kızlar bana kızmasın. Belki de Almanya'yı yenerlerdi. Olacak şey değil! Yenmek ya da yenilmek önemli değil. Attığın sayıya bak. '61 sayı atılır mı?' diyorsun ertesi gün 54 sayı atıyorlar. Ondan sonra Turgay Demirel, "İçimizdeki İrlandalılar maça gelmesin" diyor.

Türk Milli Takımı'nı bu hale getirdiğine göre en başta kendisinin maça gelmemesi lazım. Baş İrlandalı o. Türkiye'nin oynayacağı basketbol bu mu ya? Almanya maçında Hidayet 5 sayı, Ersan İlyasova 3 sayı atıyor. İki NBA oyuncusu toplam 8 sayı ile bitiriyor maçı. Bunun hesabını biri bana vermeli... Kenarda hiçbir koç olmasa, hiçbir taktik verilmese, hiçbir şey yapılmasa, Amerikan sokak basketbolu, koş koş oyna ile oynasa Ersan, 20 sayı ile çıkar maçtan! Ne biçim oynuyorlarsa iki NBA oyuncusu maçtan total 8 sayı ile çıkıyorlar. Bir maç önce evvel iki NBA oyuncusu total '12 sayı ile çıktı' diye kızdım. Meğer ona şükretmek lazımmış. Ertesi maç 2 sayıya düştü. Ötekileri karıştırmıyorum. Yani baktığın zaman Türk Milli Takımı'nın silahı yok. NBA oyuncuları da silah değilse... Amerika dahil kimse yıldızlarını getirmiyor. Senin iyi kötü 2 tane adamın var. Ama Hidayet ile Ersan'ın performansına bak! Bir maçta 19 sayı atan Cenk ertesi maç 2 sayı atıyor. Gece kafası üstü yataktan mı düştü, ne oldu bu çocuğa? Beyin sarsıntısı mı geçirdi? Bu nasıl bir takım? Bu nasıl bir düşünce. Ya 19 sayı yanlış ya 2 sayı yanlış!.. -Tanjevic ciddi sağlık sorunları yaşadı ve hazırlık aşamasında takımın başında fazla yer alamadı. Hocasız kalmanın alınan kötü sonuçlarla ilgisi var mı? Rahatsız değilken neydi? Türkiye Milli Takımı'nın hangi uluslararası turnuvada hangi başarısı var? Tanjevic, Türkiye'ye gelmeden evvel Avrupa'da basketbolun dehalarından biriydi. Geldiğinden bu yana yok! Çinliler çakma Tanjevic mi gönderdiler Türkiye'ye! Bilmiyorum yani. Aziz Yıldırım ve Turgay Demirel ille de 'Tanjevic' diyorlar. Sonra Aziz Yıldırım, Tanjevic'ten vazgeçti. Aydın Örs'ü aldı. Ama Turgay Demirel devam ediyor.

* * *

15. DAKİKADAN SONRA SIKINTI BASTI
Merakla beklenen ligin ilk haftası geride kaldı. Oynanan 9 maçı düşünürsek, gelecek açısından ilk haftada ortaya konulan futbolu nasıl buldunuz?
Çok kötü. Büyük sıkıntılar içinde izledim birinci haftayı. Yani, salı günü NTV'de program var. Salı günleri benim başımın belaları Fotomaç ve sabah.com.tr'den röportaj için gelecekler. 'Bu yüzden benim bu maçları izlemem lazım' diye izledim. Yoksa hiçbir güç beni o televizyonun önünde oturtamazdı. 15 dakika sonra Galatasaray maçı dahil hepsini bırakırdım.

* * *

SAHALAR ÇOK KÖTÜ
Bucaspor karşısında Beşiktaş'tan beklentiler yüksekti. Kazandılar ama ortaya konulan futbol yeterli bulunmadı. Bunu neye bağlıyorsunuz? Beşiktaş'ın Buca karşısında iyi futbol oynamasını önleyen iki şey vardı. 1- Saha. Sahalar çok kötü bu sene. Fenerbahçe stadı dahil ki yeni çimlendi bu sene. Güya modern çimleme yapıldı. Hangi firma yaptıysa, Fenerbahçe'yi kazıklamış. Bu kadar kötü çim olmaz. Daha ikinci maçta tarla. Atatürk Stadı daha da fena. O sahada hele teknik takımın top oynaması çok zor.

İNDİRİN'TALİMATI VERMİŞ
2- Bülent Uygun, 'indirin' talimatı vermiş. İyi bir hakemle Bucaspor, 3 tane sarı, 1 tane de kırmızı kart görürdü. O zaman da Beşiktaş futbol oynardı. Şimdi sen kendini 10 milyon euro ayaklı bir futbolcu olarak düşün. Ligin birinci haftasında sana kasti tekmeler uzanıyor ve hakem bir şey demiyor. Sakatlanmayı göze alır mısın o maçta? 'Ben de oynamam' der, geçer gidersin.






Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor