22 Ocak 2014 | Çarşamba

Ankara'nın hızına bak

PTT 1. Lig'de zirve yarışındaki müthiş heyecan devam ediyor... Ankaraspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ilk iki sırada şampiyonluk için savaşıyor gibi gözükse de alttaki takımlar da her an bir sıçrama yapabilir. Ligde ikinci yarının ikinci haftasını geride bırakırken Ankaraspor'un önlenemez yükselişinin sürdüğünü görüyoruz. Tam 11 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Leoparlar, 'hızlı' bir şekilde hedefine doğru ilerliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise geçen haftaki puan kaybını zorlu Buca deplasmanından galibiyetle dönerek telafi etmiş oldu. Turuncu- mavililer, böylece geçen hafta liderliği kaptırdığı Ankara'yı takibini sürdürdü. Aralarında sadece 1'er puan fark bulunan bu iki takım şimdi bu hafta sonu karşı karşıya gelecek. Cumartesi günü saat 14.00'te başlayacak maçı kazanan takım, Süper Lig yolunda önemli bir adım atmış olacak.

Bal-Kes kayıpları arar!
Zirvedeki mücadeleyle ilgili değerlendirmemizden sonra gelelim ligin diğer maçlarına. Sıralamada üçüncü sırada yer alan Balıkesirspor, sahasında düşme potasındaki Fethiyespor önünde büyük şok yaşadı. Bal-Kes, bu tip kayıpları sezon sonunda çok arayabilir. Çünkü alttaki takımlar gümbür gümbür geliyor. Orduspor da yarışta puan kaybeden takımlardan biri oldu. Karadeniz ekibi, Mersin İdman Yurdu'na deplasmanda tek golle yenilerek rakibinin de kendisine yaklaşmasına izin vermiş oldu.

Samsunspor gaza bastı
İkinci yarıya evindeki Ankaraspor yenilgisiyle başlayan Manisaspor, Şanlıurfa deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrılarak mücadeledik yerini korudu. Samsunspor'un ise önlenemez yükselişi devam ediyor. Hüseyin Kalpar yönetiminde son dönemde çıkışa geçen kırmızı-beyazlılar, tribünlerin muhteşem bir görüntü oluşturduğu karşılaşmada Tavşanlı Linyitspor'u 1-0 mağlup etti. Son 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik ele eden Samsunspor, ilk 6'ya bir adım daha yaklaşmış oldu.

Adana Demir'den bir ilk
Adana Demirspor adına bu hafta bir ilk yaşandı. Bu sezon deplasmanda bu haftaya kadar galibiyeti bulunmayan Mavi Şimşekler, Gaziantep Büyükşehir Belediye karşısından zaferle ayrılıp, ilk kez dışarıda 3 puanla tanıştı. Son üç maçından galibiyetle ayrılan lacivert-mavililer, deplasmanlarda biraz daha etkili olursa, Süper Lig konusunda iddialı konuma gelebilir. 1461 Trabzon geçen hafta Fethiye karşısında aldığı 4-0'lık yenilginin telafisini Denizli karşısında gerçekleştirdi. Karadeniz ekibinde Barış Memiş ve yeni transfer Berk Neziroğlu alkış aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor