İsmet Tongo

İsmet Tongo

05 Mart 2010 | Cuma

Büyük başkan!

Galatasaray, tarihinin en büyük kadrosuna sahip olduğu günlerde aldığı şampiyonluklar ve kupalarla herkesin isimlerine bir de sıfat taktı. 'Büyük başkan Faruk Süren' ya da 'Büyük hoca Fatih Terim' gibi. Bu nimetten faydalanan daha başka isimler de var. Hiç kimse bu başarılarından dolayı o gün takımda oynayan futbolcuları ön plana çıkarmadı. Belki de çıkarmak istemedi. Onlar da bugüne kadar hep kırgın ve üzgün geldi. Galatasaray'da 'büyük başkan' olarak ilan edilen Faruk Süren neden büyük başkandır? Bunu ben yıllardır çözmüş değilim. Sayın Süren son 'büyük başkan' olan Alp Yalman'dan borçsuz aldığı Galatasaray'ı, yönetimden ayrılıncaya kadar borç batağının en dibine gömdü. Hesapsız harcamalarının Galatasaray'a sayılmayacak kadar büyük zararı olmuştur. 1- Onun döneminde alacaklılar kapılara dayanmış, paralarını istemiştir. 2- Kulübün hisselerinin AIG'ye neden satıldığı bugün bile merak konusudur. Hisseleri geri almak için ödenen rakam faciadır. 3- Faruk Süren'in kurduğu ve hiçbir geliri olmayan, ayrıca Galatasaray'ın başına dert olan Futbol A.Ş. ile gelirleri üzerinde toplayan Sportif A.Ş.'nin birleşmesi için gerekli olan 70 milyon doları Polat kredi çekerek bulabilmiştir. Şimdi sayın Polat, Galatasaray'ı bu beladan kurtarmak için çalışmaktadır. Bu konuda alınan krediler ve faizleri hariç birleşmede harcanacak para 70 milyon dolardır.

Borç 700 milyona çıkar

4- Sayın Süren, "Ali Sami Yen Stadı'nı yeniden yapacağım" diyerek herkesi heyecanlandırmış, 4 yıla yakın oraya bir çivi bile çakmamıştır. Üstelik 'Yeni Ali Sami Yen' diye kartondan yaptırdığı stadın maketini kokteylde herkese gösterip locaları avans karşılığı satmıştı. Bu borçlarla ilgili yazılacak elbette daha çok şey var. Kimse bunları inkar edemez. Sayın Özhan Canaydın başkanlığa seçildikten sonra Florya'ya Hakan Can ile röportaj için gittiğimizde bunların çoğunu bize anlatmıştı. Ayrıca Canaydın'ın "Çingen borçlar" diye tarif ettiği borçlar ve 20'ye yakın Avrupa kulübüne ödenmeyip UEFA'ya şikayet edilen bilet paralarını buraya dahil etmedim. Evet. Bir iki gazetede okudum. Radyoda dinledim. Sayın Süren, üzerinde konsensüs sağlanırsa başkanlığa adaylığını koymak istiyormuş. Düzlüğe çıkmaya başlayan Galatasaray'ın başına yeniden gelirse borcun 700 milyon dolara vuracağını tahmin etmek zor olmayacaktır. Galatasaray kredi almada, organizasyonda, gelecekteki stat gelirleri ile bugün Fenerbahçe'yi bile ürkütmüştür. Bunu başaran Adnan Polat ve yönetimidir. Siz ise bu 'kurulu düzenin' başına geçmek istiyorsunuz. Buyurun efendim geliniz. Bize de bol bol yazı yazacak konu çıkar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor