İsmet Tongo

İsmet Tongo

22 Nisan 2010 | Perşembe

Bu kavganın faturası kime?

Galatasaray, tarihinin belki de en çirkin olaylarından birini önceki gün Florya'da antrenmanda yaşadı. İki futbolcu sahada kavga etti, güçlükle ayrıldı, sonunda birinin yumruğu öbürünün dudağını patlattı ve KAN AKTI. İnanılmaz bir şey. Kavgada yumruk atan Arda, Avrupa'nın bütün takımlarının gözbebeği. Diğeri yani dudağı patlayan Caner ise yurt dışına transfer olacak kadar iyi bir futbolcu. Ben yanlış hatırlamıyorsam, ilk yapmakla ünlü Galatasaray'ın başka bir ilkidir. Yani ilk defa bir futbolcu kavgasında kan akmıştır. Peki, bu kavganın faturası kime kesilecek? Kesinlikle bu gibi disiplin dışı hareketler bir kulübün otoritesini sarsar. Ayrıca güven açısında değer kaybettirir. Polat yönetimi, şimdi taşlı yola girmiştir. Gece alemleri, kanın aktığı kavga asla cezasız kalamaz. Arda'yı şımartan, Polat ve Haldun Üstünel'dir. Başkan yardımcısı Üstünel, futbol sorumluluğunun sadece transfer olduğunu zannetmektedir. Üstünel ve Yalçındağ ikilisi istifa etmeli ve idareci olarak kalmalıdır. Ben olsam, örnek olsun diye ikisini de kadro dışı bırakırım. Bu kulüpte Süren, Yalman, Beyazıt başkan olsaydı şimdi onlar kadro dışıydı. Kaptanlığı da hak eden kim olursa olsun, birinin koluna takarım. Unutmayalım, Galatasaray'ın ağırlığını çekemeyenlerin bu kulüpte yeri yoktur. Buna başkan da, kapıcı da dahildir.

* * *
TRT, BiSiKLET VE FEDERASYONA ALKIŞ
46.Cmhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu TRT'de izledim. Son derece keyif veren, İtalyan Visconti'nin kazandığı 8 günlük yarışı, inanın bana zevkle takip ettim. TRT, asfalt üstünde yapılan yarışı bizler için alladı pulladı ve ekranlara taşıdı. Turun geçtiği her şehir ve bölge için bilgiler verildi. Bu yetmedi, Akdeniz sahilinin deniz diplerindeki bitkileri ve de canlıları ekrana taşındı. Tur sadece bisiklet olarak değil, turizm, tarih, coğrafya ve deniz altı olarak beğenimizi kazandı. Bu gerçekten ter isteyen iyi bir emektir. TRT Spor Servisi'ndeki arkadaşlarımı kutlarım. Bu teşekkür sadece onların değil, hatasız bir turla bisiklet sporunu yurt dışına da kabul ettiren federasyon da tebrik edilecek iş başarmıştır.

* * *
Fotomaç 'G.Saray' dedi, Semih oynadı
Fotomaç, hafta arasında uzun süredir oynatılmayan Semih için, "Galatasaray yolunda" diye yazınca onu elden kaçırmak istemeyen Fenerbahçe hemen maça soktu. Olmaz olmaz demeyin bakarsınız Semih Galatasaraylı olur.

* * *
Umre primi!
Bnk Asya 1. Lig'den, Turkcell Süper Lig'e çıkan Karabükspor'u, başkan Feridun Tankut umreye götürecekmiş. Takımı başarı primi olarak umreye götüreceğin açıklayan Feridun Tankut'a bir tavsiye: Dini inançların zirveye çıktığı yeri futbola alet etme.

* * *
Göçek lisansını yırtmalı
Suçlu kim?
Fenerbahçe-Beşiktaş maçını yöneten Hüseyin Göçek, hakkında fazla yazı yazılmadan lisansını çıkartıp yırtmalı. Göçek, derbideki hatalı yönetimi ile asla hakemlik yapmamalı. Bir hakem bir hata yapabilir. Ama maç esnasında vermiş olduğu her kararda komik duruma düşmez. Verdikleri ve vermedikleri penaltılar yanında attığı üç futbolcu, bir sürü sarı kart onun nasıl bir hakem olduğunu açıkça göstermiştir. Umarım uzun süre bu hakem Süper Lig'de düdük çalmaz.

* * *
İyi...Kötü...Çirkin...
Bursa'nın silahı
Bursa'nın en önemli silahı Volkan'dır. Hem futbolu hem de takımını seviyor. Başarılarına bravo.

Denizli'ye yazık
Denizlispor asla oralarda olmamalıydı. Son 4 maç ne olur bilinmez ama durum son derece kaygı verici.

Bitmeyen anarşi
Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra yer yer çıkan olaylar hem üzüntü hem de endişe yaratıcı oldu.

* * *
Necati babanın 60. yılı
Mesleğe başladığı 1950 yılında, 22 yaşındaymış. Şimdi ise 82 yaşında, yani meslekte net 60. yılını doldurmuş. Dile kolay Necati Bilgiç yani baba Necati, spor medyasının tarih yazarı olmuş. TSYD'de düzenlenen bir partide Mahmut Özgener, Bilgiç'e 60 numaralı milli formayı, Esat Yılmaer de bir plaket verdi. Fotoğrafta Özgener, Necati Bilgiç ve sağda da babasının Fenerbahçeliliğine göz diken Gürcan Bilgiç görülüyor.

* * *
Roma'da yakalananlar
Sadece bizde değil, Roma'da oynanan Roma-Lazio maçında çıkan olaylarda da bir araba yakıldı, çok sayıda da yaralı var. Polisin ele geçirdiklerine bakın: Çeşitli patlayıcılar, 20 bıçak, testere, balta ve çok sayıda kalın sopalar.

* * *
ALEX DE SOUZA
Bir portre
Fenerbahçe'ye gelen en iyi yabancı Alex'tir. Alaveresi dalaveresi yoktur. Aslanlar gibi çıkıp oynuyor. İyi pas veriyor, gol atmasını da çok iyi biliyor. Derbide ilk dakikalarda attığı golle Fenerbahçe'yi şampiyonluk potasına soktu. Alkışlar Alex'e. Fenerbahçe onu kırmamalı.

* * *
Trafik lambası
Yakışmayan adam
Kontrolsüz güç Bilica, asla Fenerbahçe'ye yakışmayan bir futbolcu. Son maçta bunu herkese gösterdi.

Denizli'nin yolu
A
şağı attı tutmadı, yukarı çekti tutmadı. Denizli şimdi kendine yeni bir yol seçmek zorunda olduğunu bilmeli.

Volkan'ın hakkı
Beşiktaş derbisinde kurtardığı penaltı ve diğer kurtarışları ile hakkı ödenmeyecek futbolcu oldu.

* * *

Çok değerli sözler
"Sanki Pompei'nin son günleri" Cemal Ersan
"Kazmalık bazen işe yarar" Yüksel Aytuğ
"Zeki… Çevik… Ya ahlak?" Erdoğan Aktaş
"Güzel günler çok yakında" Ali Koç
"Tarih yazmaya az kaldı" Ertuğrul Sağlam
"Teneke futbola altın puanlar" Ali Sami Alkış
"Bursaspor maçına yeter mi?" Kanat Akkaya
"Türkler'in futbol tutkusu etkiledi" Guus Hiddink
"Biz yolumuza bakıyoruz" İbrahim Yazıcı







Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor