İsmet Tongo

İsmet Tongo

24 Temmuz 2010 | Cumartesi

"Umudumuz Seyrantepe'de"

Hkimse ne bozulsun, ne de üzülsün. Kader bu, değişmiyor. Fenerbahçe de nerede olursa olsun, ister içeride, ister dışarıda Galatasaray'ı yeniyor. Tıpkı iki kere ikinin dört ettiği gibi. Almanya'da oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 galip geldiği Gurbet Kupası'nı düşünün. Sonra da kendi kendinize sorun, "Galatasaray yenmek için ne yaptı?" Boşunuza kafanızı yormayım, ben yazayım: Hiçbir şey. Diyeceksiniz ki "O yok, bu yok. Üstelik sezon başı, elbette böyle olacak." Bu sadece Galatasaray için değil, Fenerbahçe için de böyle. Ama onlar 10 kişi kalmasına rağmen gene de geleneksel görevine gölge düşürmedi. Kısacası maç sonucu, Fenerbahçe galibiyet, Galatasaray da mağlubiyet yönünden alışkanlık kazanıyorlar. Galatasaray'a gelen yerli transferler için konuşmak erken. Maç sonrasın da tüm Galatasaraylılar yasa büründü. Hepsi haklı. Bir takım yeni transferlerini kampa yetiştiremezse elbette zayıf bir takımla sahaya çıkar. Sonra da yenilir. Oturduğum sitede hasta bir Galatasaraylı komşum var. Adı İlter Kanat. İtalya'da doğup büyümüş diplomalı pizzacı. Eşi Nilay'la maçı seyredip üzgün evine giderken aniden dönüp bana, "Yaz abi yaz. Umudumuz Seyrantepe'de" dedi.

* * *
AYLi'YE DESTEK TURKCELL'DEN
2006, 2007 ve 2008'de Havalı Silahlar'a Türkiye Şampiyonu olan Bedensel Engelli Pervin Ayli'ye atık Turkcell sponsorluk yapacak. Olimpiyatlara gitme hakkını kazanan başarılı sporcu için Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Pervin herkese örnek olacaktır" dedi.

* * *
VUVUZELA YASAĞI
İngiltere Premier Lig'de yer alan iki takım Arsenal ve Tottenham, statlara vuvuzela sokulmasını ve çalınmasını kesinlikle yasakladı. Karar İngiltere'de olumlu karşılandı. Temennimiz Türk takımlarının da böyle karar almasıdır.

* * *
G.SARAY, KEWELL'I ALMAMALIYDI
Tekrar Galatasaray'a geri dönen Kewell, "Bu formayı giyeceğim için son derece mutluyum" demiş. -Bana göre Galatasaray, Kewell'ı asla geri almamalıydı. Geçen sezon ama 'sakatım', ama 'hastayım' diyerek oynamaktan kaçan bir adamın Galatasaray'da işi olmamalı.

Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı yaşını tenkit ettiğimiz Guti için ince espri yapmış. Bakın ne demiş: "İbrahim 36 yaşına kadar oynuyorsa Guti daha uzun süre oynar." -Sayın Adalı, bizim itirazımız yaş ve paraya. İbrahim'e verdiğin para 1 milyon dolar. Oynamazsa 'helal olsun' dersin. Guti 3.5 milyon euro. O oynamazsa kulübü sallar.

* * *
KOVULMAYI BEKLEYEN GÜİZA
Güiza, Fenerbahçe'ye gelirken İspanya Gol Kralı idi. Baştan "Gelmem" dedi ama paranın büyüklüğü onun istikametini Fenerbahçe burnuna yönlendirdi. Gelgelelim Fenerbahçe'de ikinci yılı biterken onun gol krallığı "teneke kral"a dönüşüverdi. Hakkında yazılanlar ve söylenenlere kulaklarını tıkadığı için vurdumduymazı en iyi oynayan canlı idi. Parmak hareketi bardağı taşıran damla oldu. Herkes ona artık "Git" diyor, o ise mutlu ve kovulmayı bekliyor.

* * *

BRAVO ÖZHASEKİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Dünya Basketbol Şampiyonası için yaptığı açıklama ile Kayserililerden hoşgörü istedi ve dedi ki: "Onların yediklerine, içtiklerine ve giydiklerine asla karışmamalıyız."

* * *
GUTİ'YE DEĞİL, ARZU'YA "EVET"
Arzu kızımız, 41 yaşına girdiği şu günlerde aile ve ev işlerini bir kenara koyup amatörce formasını giydi ve G.Saray'a döndü. Onu kalben kutluyorum. Bana '34'e dayanan Guti'ye yazıyorsun da, neden 41 yaşındaki Arzu'ya yazmıyorsun' diyenlere erken cevabım şu: "Guti yıllık 4 milyon euro'ya yakın para alıyor, Arzu ise nasihat."

* * *
ŞAMPiYONA BURSA AYIBI
Eğri oturup doğru konuşacağız. Efendim gazetelerde Ertuğrul Sağlam'ın sitemkar açıklamalarını okudum. İnanın çok şaşırdım. Sevgili hocam diyor ki: "Türk sanayisinin kalbi Bursa'da atıyor ve bu şehir ekonomiye yön veriyor." Bu doğru görüşe Sağlam'ın sözlerini ekleyelim: "Hâlâ beklediğimiz desteği göremedik. Bu bizim için büyük rahatsızlık." İstanbul ve Trabzon'dan sonra şampiyonluğu kazanan 3. şehire bakış açısı böyle mi olmalıydı? Bursa şehrine girmeden önce kilometrelerce giden otoban gibi yolun sağında ve solundaki firmalar 'pamuk eller cebe' diyip birer yabancı futbolcu alıp şampiyon takıma hediye etseler batarlar mı? Hayır batmazlar. Cimriliklerinden almadıkları için ayıp ediyorlar!"

* * *
İYİ KÖTÜ VE ÇİRKİN
Bu gidiş iyi
Mehmet Batdal oynadığı hazırlık maçlarında gelecek için iyi not aldı. Ben şahsen onu çok beğendim

Durum kötü
Bochum savcılığı şike dosyalarını açıklıyor. Türkiye ilgisi yokmuş gibi seyrediyor. Ayıp oluyor beyler.

İki başkanın ayıbı
Futbolda iki başkan Aziz Yıldırım ve Fadıl Akgündüz'ün herkesin içinde tartışması son derece üzücüdür.


* * *
Selçuk şaşırttı
Selçuk 'yapmadım' dese bile hakeme taktığı çelme, kendisine ve F.Bahçe'ye yakışmayan, çirkin harekettir.

Nihat yollar senin
Nihat Kahveci sezona eski Nihat gibi girdi. Gelecek kendi elinde. Hadi Nihat, Nihat'ın kim olduğunu göster.

Altın çocuk
Ediz Yıldırımer, Finlandiya'daki Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 800 metrede altın kazandı. Tebrikler!












Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor