İsmet Tongo

İsmet Tongo

25 Aralık 2010 | Cumartesi

Süren'e açık davet

Geçtiğimiz günlerde Fotomaç ekibi ile Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'yı gezdik. Daha tam olarak bitmemiş olmasına rağmen stadın görüntüsü gerçekten görülmeye değerdi. Stada gelecekler için en önemli sorun ulaşım.
Yeni yollar ve metro ile bu da çözülmeye çalışılıyor.
Yetkililer, "Ulaşım sorun olmayacak" diyor. Umarız öyle olur...
Her statta olan "park yeri sorunu" burada baştan halledilmiş. Stadın altında iki katlı otopark yapılmış. Yollar bitince söylenen o ki herkes rahat gidip gelecekmiş. Bu görüş onlara ait.
Bu konuların takipçisiyiz. Görmeden söylenenlere inananlardan olmadığım için, "Bekleyip görelim" diyoruz.
Stadın iç yüksekliği 50 metre imiş. Yani tribünlerin en üstünden maçı izleyen kişiler, 60 metrelik Galata kulesinden İstanbul'u keyifle seyredenler gibi maçı izleyeceklermiş.
Yükseklik konusunda endişeniz olmasın. Avrupa statlarının hemen hemen hepsinde maç izledim, ölçü klasik olarak buydu.

Geçmişe ışık tutacak
Kısacası, stat çok güzel. Hatta Fenerbahçeliler alınmasın ama Galatasaraylıların Arena'sı, ondan bile güzel. Arena'yı karış karış gezerken, aklıma sayın Faruk Süren'in stat macerası geldi.
Ben onun başkanlığında Süren için belki bir ya da iki olumlu yazı yazdım. Sayısını bilmediğim kadar da tenkit yazılarımın konusu oldu.
Nerede ise altı-yedi yıl süren, bana göre "yirmi milyon" doları geçen harcamaya rağmen bir çivi bile çakılmadan hayali stat olan tesisleri Faruk bey neden yapamadı.
Aslında bu konuda, Faruk beyin neler söyleyeceğini, kendisini nasıl savunacağını çok merak ediyorum.
Onun için, sayın Süren'e 'açık bir davetiye' çıkartıp onu beğenmediği Arena'da röportaja davet ediyorum.
Asla art niyetle yapmadığım bu davet, aslında geçmişe ışık tutacak ve belki de o günlerden kalan dedikoduları bitirecektir. Sayın başkan Süren, daveti umarım kabul edersiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor