İsmet Tongo

İsmet Tongo

30 Ocak 2011 | Pazar

Bursa farkı kaçırdı

Bu maç Galatasaray'dan çok Bursaspor için kader maçıydı. Ancak iyi bir takım olan yeşil-beyazlılar zorlanmadan Galatasaray'ı da paketleyip İstanbul'a yolladı. Galatasaray'da yedi eksik vardı. Sakat olan Arda, Pino, Baros ve Gökhan Zan'ın ne zaman iyileşecekleri belli değildi. Cana ise cezalıydı. Kewell ve Neill
,
Asya Kupası finalinde Avustralya adına top koşturuyordu.
Ama Cimbom'da 60 dakika zor oynayan Kewell, uzatmada aslanlar gibi koşuyordu.
Neyse, cezalı ve sakatı bir kenara bırakıp Bursa'daki maça dönelim.
Oyunun ilk 15 dakikasında iki takım da birbirinden korkar haldeydi.
Ancak dakikalar ilerledikçe Galatasaray oyuna ağırlık koymaya başladı. 30'uncu dakikaya gelindiğinde iki takım da ciddi bir gol pozisyonuna girmemişti.

Daha farklı kazanabilirdi...
Ancak 36. dakika beklenen golü getirdi. Kenny Miller, beklenmedik bir anda attığı golle Bursaspor'u ayağa kaldırdı ve maç da hareketlendi.
Bu arada golün başlangıcında "Ofsayt var mıydı, yok muydu?'"ile gol vuruşunda "Top Miller'ın eline değdi mi, değmedi mi?"nin kararını hakem ustalarımıza bırakalım.
Ben santranın dışından gol şutunu atan Vederson ile golü yiyen Ufuk'u ayakta alkışlarım.
Çünkü ikisi de zor işi başardı. Tebrikler.
Santrasız golle devreyi 2-0'la kapadılar. Hagi, ikinci yarıda Emre'yi oyundan aldı, yerine Kazım'ı kaydırdı. İleri uca ise Stancu girdi. Değişen bir şey olmadı.
İkinci yarı Galatasaray "Belki gol atarım" düşüncesi ile Bursaspor sahasında çoğalırken, kaptan Ayhan gereksiz yere yediği iki sarı karttan kırmızı ile oyundan atıldı.
Geri kalan dakikalarda Bursaspor, daha farklı kazanabileceği bir maçı 2-0'la kapadı.
Yazıyı son günlerin en iyi reklamını Galatasaray'a uygulayarak bitirelim. "Cimbom, dın dın dın..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor