Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

18 Şubat 2012 | Cumartesi

Şans meleği yanındaydı

Ünlü Fransız filozof La Rochefoucauld'un, "Aklımızın düzeltemeyeceği birçok kusurlarımızı şans düzeltir" sözü Mersin'deki Galatasaray'ı anlatıyordu. Elmander ve Engin gibi iskeleti oluşturan oyuncuların sakatlanmaları ve oyundan çıkmaları Galatasaray'ı olumsuz etkileyebilir. Ancak son 35 dakika 10 kişi oynayan Mersin'e karşı bu kadar geriye yaslanmak, üstelik ciddi bir pozisyon hatasıyla beraberlik golünü yemek Galatasaraylı oyunculara yakışmadı.
Türkiye'nin birçok şehri soğuktan kırılırken, karla buzla boğuşurken limonata gibi bir havada oynamak büyük şanstı.
Mersin'in zemini Galatasaraylı oyuncular için ayağa pas silahını işletmek adına da çok uygundu.
Ancak pas silahı sık sık tutukluk yaptı.

NECATİ BEREKETİ
Çünkü Melo'nun yerine tercih edilen Ceyhun çok koşmasına ve iyi niyetle mücadele etmesine rağmen orta alanda topu ayağından çabuk çıkarmadığı için pas akışını engelledi.
Engin, çıkıncaya kadar Selçuk ve Emre Çolak'la Galatasaray'ı hücuma taşıdı.
Özellikle ilk yarıda topa hakim gözüken, oyunun kontrolünü elinde tutan, oyunu rakip alana yıkarken kanatları kullanmaya özen gösteren Galatasaray idi.
Kazanırken yanlışları görmek gerekir. Mersin'de alınan üç puan çok önemli ama Galatasaraylılar'ın şansın da yanlarında olduğunu görmeleri gerek.
Necati ayrılırken Galatasaray'ın en golcü ismiydi. Bereketiyle geldi. İki zorlu deplasmanda (Gaziantep ve Mersin) Galatasaray'ı üç golüyle taşıdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor