Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

27 Şubat 2012 | Pazartesi

Kaybetmeme felsefesi

Beşiktaş karşısında alınan bu galibiyet Galatasaray'ın ritm bozukluğu içinde oynamasına ve iki kez öne geçip yakalanmasına rağmen bu sezon en önemli geri dönüştür.
Galatasaray'ın galibiyetinde en büyük rolü Fatih Terim'in kaybetmeme felsefesi oynadı.
Futbolda oyuncular arasında eşitlik vardır. Birinin katkısını diğerinin çok üstüne çıkarmak doğru değildir. Fatih Hoca'nın maç 2-2'ye geldikten sonra Selçuk'un mükemmel pasına mükemmel koşu yaparak müthiş bir gol atan Melo'yu çıkarması çok insanın dudak bükmesine yol açtı. Ama Melo orta alanda oyundan düşmüştü. Terim, Baros'u Aydın'la birlikte oyuna alıp tekrar ikili forvete dönmesi galibiyette baş rolü aldı.

GECENİN YILDIZI OLDU
Maç içinde tek forvete dönmek Fatih Hoca adına belki bir strateji ama bu düşünce takımda "Maçı gol yemeden bitir" düşüncesi yaratıyor. Bu yüzden Galatasaray'ı zirveye taşıyan 4-4-2 düzeninden artık geri adım atmamalı. Kazanmaya şartlanmış futbcolular grubu oyunu koruma psikolojisine uyum sağlayamıyor.
Galatasaray'da Muslera, Eboue, Engin, Selçuk, Elmander sahanın en çok çalışan, koşan ve üreten oyuncularıydı.
Özellikle Eboue'nin geri dönüşü savunmaya güven getirirken hücuma da katkı sağladı. Eboue, Elmander'e attırdığı gol öncesi topu ısrarla takip etmesi akıl doluydu.
Haftalardan beri sallanan ve kafalarda "Trabzon'daki gibi ligin ikinci yarılarında düşüşe mi geçiyor?" soruları uyandıran Selçuk sadece iyi oynamadı, attığı olağanüstü iki pasla gecenin yıldızı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor