Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

21 Ağustos 2012 | Salı

Umut'a alkış

Galatasaray kazanırken coşkulu bir oyun sergilemedi, geçen yılki ritminden çok uzaktı. Aslında bu çok doğaldır çünkü ilk 11'deki 4 tane yeni oyuncunun yaşadığı uyum sorunuyla oynama alışkanlığının dengeli olarak sahaya yansımasını engelledi.
Sürekli öne doğru oynayıp pozisyon bulmak Galatasaray'ın belki kalitesini gösteriyordu.
Ancak bu tür oyun zenginliği bazen oyuncularda aşırı özgüvene yol açıyor ve beraberinde dikkati de dağıtıyor.
Kasımpaşa maçında Galatasaraylı oyuncuların rakibi, öncelikle yaşadıkları bu özgüven zaafıydı. Kasımpaşa attığı golü ve ender kontratak pozisyonlarını Galatasaraylı oyuncular top kayıplarından ve gereksiz yaptığı faullerden buldu.
Örneğin Dany çok çabuk bir oyuncu ama kendine olan aşırı güvenden dolayı savunmada kritik hatalar yaptı, İlhan'ın attığı kafa golünde doğru pozisyon almadı. Dany geriden gelip müthiş süratiyle rakibi yakalamakta başarılıydı ama Tomas Ujfalusi ile uyum sağlamakta zorlandı.

Yıldız Emre Çolak'tı
Umut'un maç boyunca sergilediği inatçılığı ve gollerdeki takipçiliği Galatasaray'a üç puanı kazandırdı. Eboue ile Hakan Balta'nın defalarca yaptığı kanat bindirmelerindeki ısrarları olumluydu. İlk yarı Selçuk'la orta alanı kontrol eden Hamit etkisiz oyununu ikinci yarı sağ tarafa geçtikten sonra olumlu hale getirdi.
Bir pozisyonda bulduğu gol pozisyonunda da vuruşunun direkten dönmesi şanssızlıktı.
Fatih hocanın skor 1-1 iken Melo-Sercan ikilisini son 15 dakikada oyuna alması, Galatasaray'ı önce toparladı sonra maçı döndürmesini sağladı. Gecenin yıldızı Emre Çolak'tı. Emre'nin güçlendiği çok net belli oluyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor