06 Mart 2012 | Salı

Muslera ve Necati

Sivasspor, bu ligin en tempolu takımlarından birisi. Özellikle kendi sahasında önde yaptığı amansız baskıyla rakiplerini bunaltıyor. Rakibin adı onları yıldırmıyor.
Dün gece G.Saray karşısında da maçın belli bölümlerinde nefes aldırmayan bir Sivasspor vardı. İşte böyle bir deplasmandan 3 puan çıkarmak G.Saray'ın şampiyonluk yürüyüşünde büyük anlam taşıyor.
Maç öyle bir başladı ki Galatasaray'ın kaderinin de Sivas'a gelen birçok takımdan farksız olacağını düşünmeye başlamıştık.
Ama kalede Muslera gibi bir dev vardı. Ve ardından Necati'nin golü geldi.
Hani birçoklarının 32 yaşında hem de G.Saray'dan gönderildikten sonra geri alındığı için eleştiri oklarını yolladığı Necati.
Geldiğinden beri öyle kritik goller atıyor, oyunun içinde öyle koşular yapıyor ki, 132 yaşında olsa bile alınır Necati.

ATANI VE TUTANI İYİYDİ
Golden sonra Galatasaray, takım savunmasını iyi yaparak en azından 40. dakikaya kadar maçı dengede tuttu.
Burada Elmander'in, Melo'nun, Ujfalusi'nin haklarını vermek gerek. Devrenin sonunda kendi solundan gelmeye çalışan Sivasspor son vuruş becerisinden eksikti.
Açıkçası maçın genelinde çok iyi bir G.Saray görmedik. Ama atanı ve tutanı iyiydi.
Necati, Sivas'ın çok adamla hücum etmesini engelleyecek gol pozisyonları yakaladı.
Belki bunlar kaçtı ama Sivasspor'u rahatsız etti.
Bir tarafta Muslera peş peşe güzel kurtarışlar yaparken diğer tarafta Senecky, Ujfalusi'nin vuruşunda basit bir gol yiyerek maçın galibini belirledi.
Galatasaray böyle kritik bir deplasmandan farklı bir galibiyet çıkarırken şampiyonluk konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. İyi de oynasa kötü de oynasa istiyor Galatasaray.
Ve tekrarlayalım, büyük bir kaleciye sahipler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor