Murat Zorlu

Murat Zorlu

22 Nisan 2010 | Perşembe

Kutsal ittifak

Her derbi maçı sonrası aynı tablo... Kaybeden hakeme yükleniyor. Buna F.Bahçe de dahil. Yalnız F. Bahçe'nin bir farkı var, sadece kendi maçı ve rakibiyle uğraşıyor. GS TV'de yapılan derbi değerlendirmesi gerçekten üzücü. Hani G.Saray logosunu görmesem, kesin "BJK TV'dir" derdim. Düşünüyorum da her sene aynı senaryo. Papermoon'da "Kupa sizin, lig bizim" pazarlıkları mı istersiniz? Ortak açıklamalarla süslenen "Pankart kardeşliği" günlerini mi? Sonuçta her derbi sonrası kaybeden takım, aleyhine yapılan hatalardan dert yanıyor. Ama nedense diğer iki büyük her seferinde bir dayanışma içerisinde. Her sezona bu iki takım kendi hedefleri için başlıyor, sezonun sonlarına doğru yarıştan kopan, diğerini destekliyor. Böyle büyüklük olmaz. Sen son 5 sezondur, ezeli rakibine neredeyse her derbide kaybedeceksin, tam bu sefer oldu diye düşünürken, kendi sahanda yine kaybedeceksin, sonra hâlâ bu tartışmalara gireceksin.

Bilica idam edilsin!
Gazeteleri okuyorum, orda yazılanlar karşısında da hayretler içerisinde kalıyorum. Hıncal Uluç, Bilica'nın ülkeden atılmasını buyurmuş. Bence az söylemiş! İdam edilsin! Böyle saçmalık olur mu? Bilica'nın yaptığı tabii ki ayıp ama talimatlar gereği eğer bir cezası varsa, verilir biter. Bu tip gereksiz polemikler yaratacaksın, her sezon istisnasız F.Bahçe aleyhine, Aziz Yıldırım aleyhine başka bir komplo teorisiyle çıkacaksın, ondan sonra da kavgasız bir futbol ortamı istediğini iddia edeceksin. Reha Muhtar Leo Franco'nun şike yaptığını ima eder, Erman Toroğlu Bobo'nun penaltıyı kaçırmasını Alex'le arkadaşlığına bağlar. Ondan sonra bu yazarlar "Futbolcular kötü niyetli, yöneticiler yetersiz, o yüzden futbolumuz böyle" diye car car konuşurlar. Eee peki her gün bu komplo teorilerini üretenlere, durduk yerde çamur atanlara kim ne zaman "Dur" diyecek? Türk futbolu bu ortamdan ne zaman uzaklaşır biliyor musunuz? Her yeri geldiğinde Türkiye'de futbolun türlü mercilerinin yetersizliğinden bahsedenlerin, baş yetersizlerin kendileri olduklarını fark ettikleri zaman.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor