Murat Zorlu

Murat Zorlu

29 Temmuz 2010 | Perşembe

Tek fark Stoch

Öncelikle şunu söylemekte fayda var:
Fenerbahçe hazır değil. Ne fizik olarak, ne taktik anlayış olarak, ne de kadro olarak hazır. Ama ilk 11 olarak bakarsak en az 3-4 futbolcunun değişeceğini de unutmayalım.
Geçen seneye göre takımın tek artısı Stoch. İyi bir futbolcu olduğu her halinden belli. Bir kere hep öne doğru oynuyor.
Hem teknik, hem çabuk, hem de hep bir arayış içerisinde. Mutlaka bir santrfor transferi de yapılacak. Ama takımın asıl eksiği iyi bir stoper.
Lugano'nun yanında iyi bir yabancı transferi şart. Bilica, hele ki yabancı hakkı kullanılacak bir stoper hiç değil. Önder, Bekir, İlhan gibi isimler de bu Fenerbahçe'de ancak yedek olabilirler.
Sonuçta, Stoch hariç geçen seneden farklı bir 11 olmadığını unutmamak lazım. Bir anda öyle büyük bir değişiklik beklemek de doğru değil. Önümüzdeki günlerde mutlaka daha farklı bir F.Bahçe olacaktır.

EN KÖTÜSÜ CRİSTİAN'DI
Gözüken o ki Aykut hocanın oyun sistemini değiştirmeye de pek niyeti yok. Zaten Alex'iniz varsa, pek de fazla alternatifiniz kalmıyor.
Ama ben ilerleyen haftalarda zaman zaman Alex'siz bir klasik 4-4-2 veya kalabalık orta sahalı bir 4-5-1'in de deneneceğini düşünüyorum.
Maçın geneline bakarsak sahanın en kötüsü Cristian, en iyisi de Stoch'tu diyebiliriz. Ben Cristian'i averaj Fenerbahçe taraftarından daha fazla beğenen biriyim. Ama özellikle yabancı kontenjanı da düşünüldüğünde, ben hakkımı iyi bir stoperden yana kullanır, Cristian yerine de Selçuk'u değerlendirirdim.
Oynanan futbola bakarsak 2-2 çok iyi sonuç.
Turu geçmek için de yeterli olacaktır.
Ama bu futbolun bir sonraki tur için yeterli olmadığı da aşikar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor