03 Kasım 2010 | Çarşamba

Avrupa'da rahatlar

Cüneyt Çakır, Chelsea-Spartak Moskova; Bülent Yıldırım, Sevilla- Karpaty Lviv maçında görev alacaklar. Daha önce yönettikleri müsabakalarda olduğu gibi bu maçlarda da başarılı olacaklarından eminim. Çünkü hakemlerimiz yurt dışı maçlarına kafaları daha rahat çıkıyorlar. Cüneyt Çakır ilk maçında her iki taraf için birer penaltı verirken, ne kadar da rahattı. Oysa hakemlerimiz içeride yönettikleri müsabakalarda bu kadar rahat penaltı veremiyorlar, oyuncu ihraç edemiyorlar. Neden mi? Baskıdan ve sorgulanmaktan korkuyorlar. Bu haftaya kadar nice penaltılar pas geçildi, ihraçlar ihtarla yumuşatıldı veya idare edildi. Önceki hafta Neill-Niang ile bu hafta Guti-Keita eşleşmelerine baktığımızda hakemler oynamak isteyenle kural dışı oynatmak istemeyeni çözemiyorlar, önlem alamıyorlar. Olayı çözen Guti'nin saha içi şovundan alınacak çok ders var. Keita müsabakadan en az iki kez ihraç olmalıydı. Bir başka sorun da bu hafta maçlara atanan 4. hakemlerin hiçbirinin Süper Lig'de hatta çoğunun Bank Asya Ligi'nde bile maç yönetmemiş olmaları. Kora kor mücadele ile faullü mücadeleyi, topsuz alanda yapılan ihlalleri sahadaki bazı Süper Lig hakemleri çözemiyorlar, kenardaki deneyimsiz 4. hakemler nasıl çözecek, hakeme yardımcı olacak? MHKolayı bu derece hafife almamalı. Spor Toto Süper Lig 4. hakem yetiştirme ligi değildir.

Gezer maça doydu mu?
Hafta içi salı günü bir TV kanalında, eski bir MHKüyesince Cüneyt'e Şampiyonlar Ligi'nde Bülent'e de UEFA Avrupa Ligi'nde önemli maçlar geleceği konuşuluyor ve ne tesadüf her iki hakemimize de maç geliyor. Herhalde UEFA hakem kurulunda yakın dostları var! Haberciliğinize saygımız sonsuz da oldu olacak maçları da yazın olsun bitsin. Belli ki 'cinlik' yapılmış, konu yakın bilinenlere servis edilmiş. Hakemlerimize maç gelince hepimiz mutlu oluyoruz ama daha dikkatli olmalıyız, UEFAbu servisleri fark ederse bir daha maç göremeyebiliriz. Dışarıdaki maçlardan dolayı mutluyuz, ya içerideki maçlardan? Konyaspor-Trabzonspor maçında Fırat Aydınus, Konyasporlu İbrahim'i ihraç ederken neden bu kadar sinirliydi anlamak mümkün değil. Oysa Burak Yılmaz'a, Konyasporlu Mehmet'e arkadan yaptığı ikinci sarıdan ihracı gerektiren hareketinde gösterdiği hoşgörüyü ona da göstermesini beklerdik. Fırat içindeki fırtınayı kontrol edebilmeli, kendini toparlamalı. G.Saray-Antalyaspor sınavında izlediğim Bünyamin Gezer'in bol görev almaktan dolayı maça doyduğu hissine kapıldım. İsteksizdi. Hakemlikte bazen dinlenmeye de ihtiyaç vardır. Maça rahat başladı sonrasında toparlamak için bol kart gösterdi ama sıkıntılar oldu. Beşiktaş-Sivasspor mücadelesinde Tolga Özkalfa oyunu okuyamadı. Özellikle de Guti-Keita eşleşmesini çözemedi. Haftanın en kötüsüydü. MHK'nın listesine değil önemli olan FIFAlistesine girebilmek! Bursa-F.Bahçe maçında Cüneyt Çakır görev aldı. Ülkemizin tartışmasız bir numaralı hakemi. Ancak Bilica-Sercan olayındaki yorumu hatalıydı. Bu yoruma katılmamakla birlikte haftanın en iyi yönetimini kendisinin gösterdiğini söyleyebilirim. Tansiyonun yükseldiği ligde artık hakemler çok daha dikkatli olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor