15 Mart 2011 | Salı

Toz kalmadı

Haftalardır, tanık olduğumuz skandal hakem kararlarına alıştığımız için, bu haftaki maçlarda verilen hatalı kararlar, fazla toz kaldırmadığından, kabul edilebilir hatalar olarak görüldü. Ne kadar üzücü!
Haftayı 'toz kaldırmayan' hatalarla geçirdik diye mutlu oluyoruz. Hafta içi ortalık karışmış, sinirler gerilmiş, MHK hakemlerini toplayıp onlara moral, destek sağlayacağına elektronik posta ile günü kurtarmaya çalışıyor.
Neden mi? Neler yaptıklarını kendileri çok iyi biliyorlar da ondan...

Yeni dernek oluşumu
Hakemleri toplayıp onlara ne anlatacaklar?
Gözlerinin içine bakabilecek, doğruları söyleyebilecek cesaretleri var mı? Hakemler, MHK'nın neler yaptığını bilmiyor mu? Üst düzey bazı hakemler yapılan eleştirilerden rahatsız oldukları için yeni bir dernek oluşumu içindeymişler!
Bugün liglerimizde görev yapan üst düzey isimler daha dün TFFHGD Genel Merkez yönetiminde değiller miydi? Neden o zaman sorumluluklarını yerine getirmediler? MHKistedi diye birer birer istifa edip görevden kaçmadılar mı?
Bazı hakem arkadaşlarının hakemlikleri bitirilirken onların yanında yer alabildiler mi, haklarını savunabildiler mi ki şimdi hakemlerin haklarını savunacak yeni bir oluşumun içinde olacaklarmış.

Güldürmeyin insanı!
MHK
istemediği sürece, hiçbir hakem istediği kadar kariyerli olsun hiçbir oluşumun içinde yer alamaz. Hakemliğimizin ana sorunu da bu değil mi? Hakeme maçı kim verir, MHK. O zaman MHK ne isterse o olur, gerisi hikaye.
Mevcut MHK'nın kapasitesi de, anlayışı da bu olduğu için hakemlerimizden daha fazlasını bekleyemeyiz.

İstikrar beklenmesin

Siz Bünyamin Gezer gibi sakatlanan bir hakeminize sahip çıkıp tedavisini yaptırabiliyor musunuz yoksa kendi haline mi bırakıyorsunuz? Önce ona bakmak lazım. Hakemliğimizde biat kültürü olduğu sürece, hakemin geleceği bir kişinin dudak aralığında olduğu sürece, hakemlerimizden istikrarlı, güvenli, sağlam, dik duruş beklemek hayal olur. Hakemlerimizden önce MHK'ları kontrol altına almak onları eğitmek, egolarından uzaklaştırmak daha doğru olur.

Yıldırım hatalıydı
Bu hafta Yunus Yıldırım yine gündem oluşturacak penaltı ve kart hataları yaptı. Manispor-Beşiktaş maçına Trabzonlu hakem ataması Beşiktaş aleyhine olabilecek bir hatada ortamın daha da gerilmesine neden olabilirdi, olmaması şanstı. Bu hafta pek çok maçta yine ofsaytlarda ve penaltılarda hatalı hakem kararlarını seyrettik.
Derbi öncesi Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarına deneyimli FIFA hakemi atamaları MHK'nın doğru uygulamasıydı.
Her iki hakem de tartışmaya mahal vermeyecek şekilde maç yönettiler. Ankaragücü-Galatasaray maçında Halis Özkahya haftanın iyisiydi.
Son haftalarda yapılan atamalara ve hakemlerin form durumuna baktığımızda Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi banko Fırat Aydınus, plase Hüseyin Göçek olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor