23 Mart 2011 | Çarşamba

Sinirler gerildi

Geçtiğimiz hafta Oğuz Sarvan'ın kulüp yöneticilerini hedef alan demeçlerine, Yüksel Okçuoğlu'nun küfürlü konuşmalarına tanık olunca görüldü ki MHK'nın sinir sistemi çökmüş. Zaten ayakta durmakta zorlanan, mutlaka sığınacak bir liman arayan hakemlerimizi MHK'nın içinde bulunduğu bu ruh haliyle yönetmesi, başarıya götürmesi çok zor.
Yaptıkları görülmeye, dillenmeye, yazılmaya başlayınca MHK sinirlendi ve böylesine dengesiz davranışlar sergiledi.

Sarvan'ın dili çözüldü
Göreve geldiğinden bu yana telefonlara çıkmayan, konuşmayan MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın bir anda dili çözüldü, Yüksel Okçuoğlu ise bülbül kesildi. Çünkü takke düştü kel göründü.
Kendilerini sorgulamak yerine karşısındakileri suçlamayı tercih ettiler.
Şu düştükleri duruma bir bakın. Bu durumdan hakemlerimizin etkilenmemesi mümkün mü? Galatasaray-Fenerbahçe maçında Fırat Aydınus her 15 dakikada bir değişen anlayışta, çelişkili kararları olan bir maç yönetti. İçinde bulunduğu durumdan hasarsız kurtulmanın, yarınlarının hesabını yaparak politik davrandı, ince ayar yaptı.

Yardımcıları iyiydi
Yardımcıları Serkan Ok ve Aleks Taşcıoğlu ise çok iyiydi. Beşiktaş-Kayserispor maçının hakemi Halis Özkahya belli ki yaşananlardan çok etkilenmiş.
Oğuz Sarvan zamanında Halis için maçlarda 'cinlik' yapıyor demişti. Ancak Halis Özkahya'yı FIFA listesine alarak kendisi daha da büyük bir cinlik yaptı.
O da bu hafta başkanını üzmedi maşallah maçta 'cin' gibiydi. Bu maç kare kare incelenmeli ve hakem seminerlerinde ders olarak gösterilmeli. Bucaspor-Sivasspor maçında Kuddusi Müftüoğlu, Bucaspor aleyhine verdiği yanlış penaltı ve ihraç kararıyla, Konyaspor-Antalyaspor maçında Abdullah Yılmaz, Konyaspor lehine vermediği penaltı ve nizami golü iptal kararıyla ligin dibini dinamitlediler.
Önümüzdeki hafta Trabzonspor- Konyaspor ile oynayacak olmasına rağmen MHKolarak bir hafta önce Trabzonlu bir hakemi Konyaspor maçına atıyorsanız siz bu işi bilmiyorsunuz demektir. Abdullah Yılmaz'ın maçtaki ruh hali aynen MHK'nın içinde bulunduğu ruh hali gibiydi. Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında Bülent Yıldırım yaşananlardan kendine ders çıkarmış olmalı ki o ağır sahada hata yapmamak, pozisyonlara yakın olmak için 11 kilometrenin üzerinde koştu...

Abay ve Çınar'a alkış
Fazla koştuğu için de bazen oyunun içinde kaldı, klasına yakışmadı. Beşiktaş'tan vetolu Kamil Abitoğlu'nu tekrar sahalara döndürmek, yaşadığı acıyı anlayabilmek için mutlaka MHK'nın da acı çekmesi, darbe alması mı lazım?
Sakatlığı geçen Bünyamin Gezer, Gaziantep'te temkinliydi. Bursa'da Süleyman Abay, Eskişehir'de Serkan Çınar haftanın iyileri olarak göze batan isimler oldular...
Her iki hakem de yönettikleri maçlarda sakin ve dengeliydi. Maçların sonucuna tesir edecek hata yapmadılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor