27 Nisan 2011 | Çarşamba

Hakem yetişmiyor

Ülkemizde şu anda amatör liglerde 8 bin 379, bölgesel liglerde 726, profesyonel liglerde 574 olmak üzere toplam 9 bin 679 hakem görev yapıyor. Oğuz Sarvan ve ekibi bu kadar hakemin içinden son üç yılda yeni bir ismi Süper Lig hakem kadrosuna dahil edemediği gibi elde mevcut isimleri de yaptığı yanlış atamalarla çok yıprattı.
Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe-Gaziantepspor maçında Hüseyin Göçek de başarısız olunca, Türk hakemliği tartışılmaya başlandı. Hatta ülkede hakem yetişmiyor düşüncesine kadar gelindi. Oysa ülkemizde çok yetenekli hakemler var. Ancak kısır çekişmelerden, adamcılıktan dolayı bu yetenekler heba ediliyor, kaybolup gidiyor.
Bu durum beni çok üzüyor.

Başkan el atmalı
MHK'nın
dernek ile geçmişten gelen sürtüşmesi, derneğin mevcut federasyona sanki karşıymış gibi gereksiz bir hava yaratılması hakemliğimize büyük zarar verdi. Eğer ülkemizde hakem yetişmesini istiyorsak federasyon başkanının konuya el atarak bu problemi acilen çözmesi, derneklere
gerekli desteği vermesi, tüm hakemleri kucaklaması, sahiplenmesi gerekiyor.
Çünkü derneklerin hakemlerin yetişmesine, eğitimlerine, gelişmesine katkısı çok fazla. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışında hakem atamaları, hakemlerin hatalı kararları, gerilimin her geçen gün daha da artmasına neden oluyor. Her hafta bir hakem bu gerilime kurban gidiyor. Önce Kuddusi Müftüoğlu sonra Hüseyin Göçek, Fenerbahçe'nin penaltılarını geçtiğimiz haftalarda vermeyince, ortalık toz duman oldu.

Şark kurnazlığı...
Niang'ın
verilmeyen penaltılık pozisyonunda Hüseyin Göçek ile yardımcıları arasında geçen telsiz konuşmalarının basına servis edilmesi ise tam bir şark kurnazlığıydı. Hüseyin Göçek bir anda tek suçlu konumuna geldi. Bütün ihale ona kaldı. Bu konuşmaların MHK'danhabersiz basına sızması mümkün değil. Gösterdiği hatalı yönetim sonrasında bir FIFAhakeminin düşürüldüğü duruma ve diğer olumsuzluklara tanık olan hakemlerimizin bu hafta yönettikleri maçlarda tedirginlik yaşamaması mümkün değildi.
Bu ortamda yara almadan nasıl kurtulurumun peşindeydiler. Bundan dolayıdır ki, bu hafta fazlasıyla hakem hatası seyrettik. Bünyamin Gezer biliyor ki Bucaspor-
Fenerbahçe
maçında hata yaparsa, Müftüoğlu'nunda Göçek'inde hataları onun sırtına yüklenecek. O da kolayı seçiyor.
Göstermesi gereken kartları tölare ediyor, çarpanları elle oynama diyor, penaltıyı veriyor...

Vural hoca haklı
Yılmaz Vural
hocam bu haftaÖzgür Yankaya'yı beğenmediğini, bir FIFAhakeminin Konya-Beşiktaş maçını yönetmesi gerektiğini söylüyor. Sonuna kadar haklı. Ancak MHK'nın hakem atamalarında bir kriteri yok ki hocam. Cüneyt Çakır'ın her zamanki yardımcılarıyla G.Saray-Kayseri maçını yönetirken, üzerinde çok maça çıkmanın yorgunluğu vardı. Çakır'ınher maça aynı yardımcılarıyla çıkması başarısını artırır ancak diğer yardımcıları küstürür.
Bülent Yıldırım'ın, Eskişehir-Trabzonspor maçındaki yönetim anlayışı Trabzonsporlular tarafından onay görmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor