27 Şubat 2010 | Cumartesi

Deniz ile Alex

Ne sakatlık, ne ceza ne de Daum'un seçimleri... Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonası'nda elenmesine sadece iki futbolcunun çok büyük hataları neden oldu. Eğer Fransa'daki maçta Deniz rakibine kafa ile asist yapmasa karşılaşma 1-1 berabere bitecekti. Perşembe akşamı da Alex, Güiza'nın "Al da at" pasında kafa yerine topu ayakla kaleye göndererek ikinci golü atsa her şeye rağmen maç 2-1 lehimize biter ve turu geçerdik. Bu nedenle "Kadro eksikti, yanlış taktik verildi, hatalı değiştirmeler oldu" sözleri hikaye. Bir bakıma Avrupa defterinin kapanması kulübün hayrına oldu. Fenerbahçe'nin bütün spor dallarında hedefi, ikincilik bile değil şampiyonluktur. Bu kadro ile bu yıl bir tur daha atlanmış olsa bile Avrupa'da final değil yarı finale çıkmak bile mümkün olmazdı. Hiç değilse yol yakınken bu yorucu ve yıpratıcı kulvarı bırakıp, esas hedef olan Süper Lig şampiyonluğu ile Türkiye Kupası'nı kazanmak daha kolaylaşır.

Bekir'i gördünüz mü?

Bu durum Basketbol Erkek Takımı'nda da yaşandı. O zaman da İstanbul'da Avrupalı rakiplerinden büyük fark yiyen takımın Eurolig'den elenmesinin Fenerbahçe lehine olacağını gazetemizde belirtmiş ve olaydan memnun olmuştuk. Nitekim bu suretle hafta içi yıpranmaktan kurtulan basketbolcular toparlanıp Efes galibiyetleri almayı, Türkiye Kupası'nı kazanmayı, şampiyonluk şansını artırmayı başardılar. Artık lige döneceğimize göre önümüzdeki maçlarda da futbolcuların aynı konsantrasyon, gayret içinde ve başarılı olmaları gerekir. Son haftalarda defansın açıklar vermesinin baş sorumlusu Daum'dur. Lugano'nun yokluğunda Deniz'de ısrar eden ve perşembe akşamı Lille'e karşı Emre'den sonra takımın en başarılı elemanı olan Bekir'e şans vermemesi rakiplerin işini kolaylaştırmıştı. Bekir, Frau'nun yakından şutunda sakatlanma pahasına vücudunu siper ederek golü önleyip Deniz'e de gereken dersi vermişti. Bundan sonra bu formlarıyla Deniz de 'ezeli sakat' Deivid de takımda yer almamalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor