01 Mart 2010 | Pazartesi

Ters bakasın ha!

Tarih tekerrür etti... Fenerbahçe ligde Olimpiyat Stadı'nda ilk defa karşılaştığı Büyükşehir Belediye'ye karşı o tarihte de iki gol atan İskender'in golleriyle 2-1 kaybetti. Oysa neredeyse karşılaşmanın tamamında oyun bakımından, pas bakımından şut ve pozisyon bakımından sarı-lacivertli takım üstündü. Ama kanat akınlarında havadan ortalar yapmaları, iki uzun stoperi olan rakibinin işini kolaylaştırdı. Buna Hasagiç'in kurtarışları da eklenince sahadan galip ayrılmak mümkün olamadı. Aslında hatanın büyüğü yine teknik direktör Christoph Daum'daydı. Zira 3 gün önce Lille karşısında başarılı bir futbol sergileyen ve son dakikalarda talihsiz bir gol yiyen kadroda sadece defansın soluna Deniz'in yerine Santos'u alsa maçı kazanması işten bile olmazdı. Değişikliklerde neredeyse 1 yıldır maç oynamayan Deivid'i sahaya sürmesi akılsızlıktı. Gelelim sonucu etkileyen en büyük sebebi; Fırat Aydınus, Beşiktaş maçında Gökhan'a yapılan açık penaltıyı vermeyerek büyük eleştiri almıştı. Dün de 3 önemli hata yaptı. İlk yarının uzatmalarında Deniz'in net bir vuruşla attığı golü, kendisi değerlendirecekken yardımcı hakemin bayrağıyla ve Santos'un ofsayt durumunda olduğunu belirtmesi üzerine iptal etti.

Kırmızıların hedefi şaştı

Halbuki bütün dünyada bu pozisyonlarda gol kararı veriliyor. İkincisi ise 68. dakikada Güiza'nın gol pozisyonuna girmesini engelleyen Ekrem'e bariz gol şansı durumu olduğu halde kırmızı kart değil, sarı kart göstermesiydi. Ve nihayet 79. dakikada Alex'in gollük bir atağını ayağıyla keserek rakip için tehlikeli bir pozisyon yaratan Aydınus'a sert bakan Brezilyalı oyuncu iki dakika sonra sarı kartın bile ağır olduğu pozisyonda kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Fırat Aydınus, Fenerbahçe'yi haksız yere 10 kişi bırakarak, 4 dakika sonra yediği golle maçı kaybetmesine neden oldu. Not: Sevgili Serkan Acar'ın değerli annesini kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Acar ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor