19 Nisan 2010 | Pazartesi

Keskin sirke

Fenerbahçe, ezeli rakibi BeşiktaşKadıköy'de 1 dakika 11. saniyede kaptanı Alex'in attığı golle mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük bir adım daha attı. İlk yarıda bu golün ve taraftarın verdiği morale rakibi karşısında üstün bir futbol sergileyen sarı-lacivertliler daha sonra Güiza ve Alex'in kaçırdığı gollerle farkı çoğaltamadı. İlk yarı da 1-0 sona erdi. İkinci yarıda Daum, Galatasaray maçında olduğu gibi sağlam defans yaparak geriye yaslanıp skoru korumaya çalışınca Beşiktaş atakları çoğaldı. Ama seyrek Fenerbahçe ataklarında Güiza, Santos ve Vederson'un değerlendiremediği pozisyonlar vardı. Maçın sonucunu Bilica'nın yaptığı penaltıda Bobo'nun vuruşunu sol alt köşeden çelerek kornere çıkaran Volkan belirledi. Beşiktaş, penaltıyı kaçırınca işi sertliğe döktü. Önce Ernst, Emre'ye attığı dirsekle kırmızı kart gördü. Son dakikalarda da maç boyunca tekmeden başka bir şey yapmayan İbrahim Toraman aynı akibete uğrayarak takımını önümüzdeki maçlarda yalnız bıraktı.

Hüseyin Göçek çıldırttı

Daum, rakip eksildikten sonra Özer'in yerine Vederson ve çok koşup yorulan Güiza'nın yerine Semih'i alarak oyunu dengeledi. Hatta son dakikalarda Fenerbahçe pozisyonlar da buldu ama ikinci defa kaleyi tutturamadı. Maçın hakemi Hüseyin Göçek, faulleri bilmiyor. Özellikle topa yapılan hareketle, rakibe yapılanı ayıramıyor. Bu nedenle futbolcuları da delirtti. İsyan eden futbolculara da bol bol sarı kart çıkardı. Hele 91. dakikada rakibinden topu söküp gole giden Mehmet Topuz'u durdurması FIFA kokartına yakışmayan bir hareketti. Yardımcı Serkan Gencerler'i tebrik ederim! O gürültü arasında İbrahim Toraman'ın tekmesini yiyen ve sinirlenen Vederson'un Portekizce yaptığı küfrü anlayıp orta hakeme bildirerek oyundan attırdı. Fenerbahçe bu galibiyetle lider Bursa'yı takip etmeyi sürdürdü ve sanırım önümüzdeki hafta puan cetvelinin en üstüne yükselecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor