Necmi Perekli

Necmi Perekli

25 Şubat 2010 | Perşembe

Antalya maçı önemli

Yazıma başlamadan önce Bursaspor'un son haftalardaki tırmanışını tebrik etmek isterim. Özellikle Fenerbahçe gibi bir takım karşısında 2-0 yenik durumdan 3-2 kazanmak, hem de bunu deplasmanda yapmak her babayiğidin harcı değildir. Bu, futbolun artık Anadolu'ya tam olarak yayıldığını ve İstanbul hegemonyasından çıktığının apaçık bir resmidir.

***
Gelelim Trabzonspor'a... İkinci yarıdaki çıkışı, her nedense son 2 maçta sürdüremedi. Bunun nedeni de galibiyet serisi süresince oyunun gidişatı sisteme dayalı değil, oyuncuların bireysel performansına bağlı olmasından kaynaklanıyor. Son iki maçta yaşanan puan kayıplarının nedeni, tartışmasız olarak performansı yüksek oyuncu sayısının, düşük kapasiteyle sahada olan oyuncu sayısından az olmasıdır. Karşılaşmanın ağırlığı birkaç oyuncunun omuzlarına yüklenince, başarı ve istikrar da doğal olarak yakalanamıyor. İşte bu yüzden Trabzonspor'un ne yapıp edip zorlu ve kazanılması gereken maçlar için formda oyuncu sayısını arttırması gerekiyor.

***
Son İstanbul Büyükşehir Belediye maçının kazanılamamasının sebebi, rakip takımın taktiğine karşı mukabil bir taktik hazırlamada ve uygulamada başarılı olunamadı. Bu maçta rakibin savunma anlayışıyla sahaya çıktığını sezip, ona göre hemtaktik, hem de psikolojik olarak tedbirlerin alınması gerekirdi. Nitekim maça bu anlayışa karşı Umut ile tek forvet olarak başlamak hataydı. Trabzonspor'un orta sahası topları enine kullanmak yerine karşı kaleye dikine uzun koşular ve duvar pasları ile gitmeli ve hücum bölgesinde çabuk çoğalmalıydı. Ayrıca bordo-mavili takımın kanatları, diğer maçlara kıyasla etkili olamadı.

***
Yarın oynanacak Antalyaspor maçı Trabzonspor'un performans istikrarının bir göstergesi olması bakımından önemli ve kritik bir müsabaka. Antalya karşılaşmasının diğer bir önemli yönü ise Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak yarı final maçları. Yarınki sonuç ve oyun performansı, yarı finalde oynanacak iki karşılaşmayı fevkalade etkileyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor