Necmi Perekli

Necmi Perekli

31 Ağustos 2010 | Salı

Tatile mi maça mı?

Öncelikle Trabzon'un müstesna futbol adamı ve eski futbol Federasyonu Başkanı Hasan Polat'a Allah'tan rahmet dileyelim. Maça baktığımızda Trabzonspor'un ligin başlaması ile ortaya koyduğu, artı mağlubiyetlere rağmen Liverpool maçlarında oynadığı performansı yüksek ve güzel futbol Antalya'da bir anda kaybolmuş yerini hiç tanımadığımız Trabzonspor forması giymiş ekibe terk etmiş. İnsan üzülmeden edemiyor. Evet futbolda gol kaçırmak, pozisyonları harcamak gibi bir sürü olmaması gereken, güzel futbol içinde istenmeyen sonuçlar olabilir ama bu denli lige iyi başlamış bir ekibin 180 derece ters futbol ortaya koymasını kabul etmek mümkün değil. Yorgunluktan mı? Rehavetten mi? Yoksa sıcaktan mı? Yoksa içsel sıkıntılardan mı nedendir bilinmez Trabzonsporlu futbolcular karşılaşmaya bir türlü konsantre olamadı...

'Umut vakası'nda yaşananlar
Forvet özellikle ilk yarıda sahada adeta gezindi durdu! Yeni transfer Jaja dünkü maçta gösterdiği kadarıyla öyle uyuyan takımı uuyandırabilecek özelliklere sahip değil. Üç forvet; Yattara, Umutve Jaja kendi aralarında ne bir pas ne de rakip forvetin dengesini bozabilecek bir rotasyona müracaat ettiler. Allah'tan savunma iyiydi de Egemen, Serkan eh biraz da Giray ile Trabszonspor sahada dik durmaya çalıştı. İleride Umutiçin pek bir şey söyleyemem, fakat bu durumda bu kadar badire, fırtına ve olumsuz olaylar yaşamış bir oyuncunun birden bire "hadi çık oyna" demekle sahada size birşeyler verebileceğini ummak çok yanlış olur. Bu olaylar ve yaşanan soğukluklar "diğer oyuncuları bozar mı?" diye sorarsanız cevap olarak "elbette" yanıtını verebilirim. Bence Antalyaspor karşısında ortaya konulan bu türlü kötü futbolun müsebbibi son haftada yaşanan yanlış idari tasarrufların sonucu olsa gerek. Belki Trabzonspor'un 1 hafta içerisinde oynadığı üç derbi niteliğindeki maçtan sonra takımın fiziksel ve pisikolojik olarak deforme olduğunu ileri sürebilirsiniz. Bunun gerçekten haklı yanı da olabilir fakat bence bu denli kötü futbolu "umut vakası"nda yaşanan olaylara bağlamak daha doğrudur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor