Necmi Perekli

Necmi Perekli

24 Ağustos 2010 | Salı

Sadece goller

Trabzonspor- Fenerbahçe derbisinde ilk yarıda tempo oldukça düşüktü. Tempoyu yükseltmek, maça hız kazandırmak için hem Trabzon hem de Fenerbahçe gereken performansı sahaya yansıtamadılar. Gördüğüm kadarıyla Fenerbahçe hâlâ sistem arayışı içinde. Oyuncularının bireysel çabalarıyla skoru değiştirebilme hesabı içerisinde. Yanı sarı-lacivertlilerde düzen eyleme, işleme ve yeterliliğe göre dizayn edilmemiş. Oynayacak adama göre tanzim edilmiş. Trabzonspor tek hat üzerinde oynayan ve dönüşleri son derece ağır olan Fenerbahçe defansının arkasına atılan uzun kros toplarla pozisyon arayışı içerisinde göründü ilk yarıda. Nitekim bu yarının ilk yarım saati içerisinde Baroni'nin kendi kalesine ve Yattara'nın attığı şık golle iki farklı öne geçti. Golden sonra geriye çekilme emareleri gösteren Trabzonspor bu kez orta sahayı Fenerbahçe'ye kaptırdı. Lugano'nun kale sahası içinde topa kafa ile dokununca fark bire indi. Gol sonrasında Glowacki'nin kafa golüyle bordo-mavililer tekrar iki farklı öne geçti. Ardından , Topuz ile farkı tekrar bire indirdi.

Savunma toparlanmalı
İki takım da oyunun ikinci yarısında ilk 45 dakikaya göre daha üretkendiler. Gol pozisyonları buldular ama bu pozisyonları bir türlü skora yansıtamadılar. Hatta bu yarı Trabzonspor, Colman'ın ayağından bir de penaltı kaçırdı. Bordo-mavililerin kaçırdığı bu penaltı konuk ekip Fenerbahçe'nin direncini yükseltti. Uzun bir aradan sonra kaptan olarak sahaya çıkan Yattara bir gol attı, bir de asist yaptı. Ancak Gineli oyuncu fizik-kondisyon olarak iyi görünmedi. Demek ki Yattara derbi maçlara hazır değil! Trabzon kazandı ama Liverpool maçı öncesi oynadığı futbol ile bizlere pek de umut vermedi. Acilen orta saha ve savunmanın toparlanması gerek. Yoksa kupanın ikinci ayağındaki maç çok zor ve güç olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor