Necmi Perekli

Necmi Perekli

20 Ağustos 2010 | Cuma

Tur zor değil

Trabzonspor, oyun stratejisini maçtan önce çok iyi yapmış. Çakılı oynattığı 4'lü defansın önüne Ceyhun'u kilit adam olarak görevlendirdi. Kalan üç kişiyi ise hücum görevinde savunma hunisi içerisinde rakibe pas yapma, atak geliştirme imkanı tanımadı.
Buraya kadar Trabzonspor'un savunma görevinde uygulamaya aldığı taktik adına ne varsa hepsini başarıyla uyguladı.
Ofans görevinde Selçuk ve Burak ile ileri uca katılım sağladı. Colman savunma ve saldırma halinde serbest olarak oynatılarak, Umut ve Teofilo'ya destek ayak görevini üstlendi.
Liverpool'un güç kaybından ve oyun içi strateji hatalarından yararlanıp pozisyon bulma, bordo-mavili takımın maçtaki planıydı.
Diziliş ve eylem olarak ilk yarı içerisinde konuk Trabzon, ev sahibi Liverpool'dan çok daha etkili ve çok daha istekliydi. 45'inci dakikayı saymazsanız kalan zaman içerisinde bordomavili takım adeta tek kale oynadı.

BU MAÇLARDA HATA YAPILMAZ
İlk yarının son dakikasında yenen bir gol Trabzonspor'un soyunma odasına hak etmediği bir skorla gitmesine neden oldu. Bu tür önem ve dikkat gerektiren karşılaşmalarda hataya yer yoktur.
Oyunun ikinci yarısında konuk takım kulübe hamlelerini yaparak oyuna başladı. Burak-
Alanzinho
değişikliği yerindeydi. Umut Bulut'un kaçırdığı gol karşılaşmanın en kritik anıydı. Kalecinin başarısı kadar Umut'un da beceriksizliği vardı. Daha akılcı vurabilse bu kez düşünen taraf ev sahibi olacaktı.
Trabzonspor ezilen futbol oynamadı. Eğer yakaladığınız net birkaç pozisyonu kullanamazsanız futbol şansının yanınızda olmadığından da yakınamazsınız.
Trabzonspor, Aker'de burada kaçırdıkları pozisyonları değerlendirebilirse ve aynı hataları tekrarlamazsa tur hiç de zor değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor