Necmi Perekli

Necmi Perekli

11 Eylül 2010 | Cumartesi

Yönetim ne yapmalı?

Trabzonspor, Liverpool maçıyla ligde son oynadığı Antalyaspor karşılaşmasındaki arayı iyice muhasebesini yapmalı. Takımın, kondisyon, moral ve motivasyon değerlerinin etraflıca etüd edilmesi gerekir.
Acaba Liverpool öncesi ile sonrası arasında ne oldu da takım Antalyaspor karşısında bocaladı. Bilindiği gibi maçlar, yapılan hazırlık çalışmaları ile kazanılır veya kaybedilir. Bu futbolun değişmez bir kuraldır.
Bordo-mavililer, Antalya karşılaşması öncesi yapılan bazı idari yanlışların cezasını çekti.
Mesela kader niteliğindeki Liverpool sınavının öncesinde Umut Bulut'un menajerinin tüm engelleri atlayarak veya bir başkasının desteğiyle bu engelleri aşarak kampa girmesi gözardı edilemez.
Oysa ki böylesine kritik bir maç öncesi kampta izinsiz kuş bile uçmaması gerekirken, bu adamların ne işi var tesislerde? Burada güvenlik var, idari menajer var, kamp sorumlusu yönetici var...
Nasıl olur da kulüple alakası olmayan bu isimler sporcunun kafasını karıştırıp, teknik ekibin sinirlerini gerebiliyor?

BU TAKIM 4 MAÇ BİLE KALDIRIR
İşte pek göze gelmiyor gibi görünen bu ve buna benzer sebeplerden ötürü takım Antalya maçı öncesi motivasyonunu kaybetti. Ve kötü futbolun yanı sıra puanları da kaybetti.
Fazla maç yorgunluğu hikayesini kimse ileri sürmesin. Zira bu takım haftada 2 değil, 3 değil, 4 maç bile kaldırabilecek kabiliyette oyunculara sahip.
Bu arada yapılması gereken iş, kamuoyunda kasıtlı ve gayri kasti çıkarılan "Şenol Güneş ile yönetim arasında tenakuz var" dedikodularının ortadan kaldırılıp, teknik adamın takımın başında sorunsuzca çalışmasını sağlamak.
Transfer dönemi bittiğine ve lig maratonu başladığına göre Trabzonspor yönetimi bu noktada her şeyi bir tarafa bırakmalı. Üzerlerine düşen en büyük görev, Şenol Güneş takımla çalışırken artık saha dışı hiçbir şeyi kafasına takmamasını sağlamaktır. Yönetim, hocaya gerekli şartları sunmazsa eleştiri oklarını üzerine çekmeye de devam edecektir. Netice olarak Trabzonspor, iki gün sonra Sivasspor karşısına çıkacak. Umarım milli maç için verilen ara en iyi şekilde değerlendirilmiş ve zaafların telafisi konusunda gereken çalışmalar yapılmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor