Necmi Perekli

Necmi Perekli

02 Kasım 2010 | Salı

Moral depoladılar

Trabzonspor, Konyaspor karşısında beklenen savunma ağırlıklı oyun tarzı ile karşı karşıya kaldı. Ancak ilk devrede sahada hakim görünümde iken Konyaspor'un tek umudu olan tesadüf kontratak sayısını bu
sefer
duran toptan
buldu. Zaten bu mantıkta top oynamaktan başka çaresi de olmayan Konya, ikinci devrede maalesef Trabzonspor'un zaman zaman eleştirilen geri pas sendromuna yakalanması ile geride toplanmak fırsatını yakalayarak arzu ettiği oyun sisteminde bu şekilde Trabzonspor'dan da destek (!) görmeye başladı.
Fakat 60'tan sonra işin farkına varmış olacaklar ki oyun tarzlarında derinlemesine pas denen bir mantığın varlığını hatırlayıp rakip takımı kendi sahasında sıkıştırmaya başladılar.
Rakip takımın duran toptan attığı sayıya nazire olurcasına Trabzonspor da kornerden Egemen vasıtası ile aynı kaleye takımını galibiyete yükselten sayıyı yaparak deplasmanda takımını öne geçirdi. Artık bundan sonra Konyaspor'un sanki yapacak bir şeyi kalmayınca, bordo-mavililerin üzerine gelmeye çalıştı.
Maalesef buna gücü yetmedi.

Takımın belkemiği Egemen
Trabzonspor zayıf rakibini kendi kalesine sıkıştırdıkça sıkıştırdı. Konyaspor rakibi ile arasındaki kalite farkını telafi etmek için canını dişine takarak alan savunması ile rakibine sahayı dar etmeye çalıştı desek yanlış olmaz.
Bu ara ortaya kilitlenmiş olan oyunu açmak ve kenarlardan yararlanmak için oyuna Yattara'yı aldı almasına da Yattara'nın bu yerde takıma hiçbir katkısı olmayınca son çare bu oyuncu sol açığa geçince orada kendine has tarzı ile bir şeyler yapmaya çalıştı.
Gelelim Egemen'e... Oyunun ve takımın gerçekten belkemiği. En başarılı isim olarak sezon boyunca gösterdiği performansın üstüne bu maçta daha bir hırslıydı.
Zaman zaman oyun kurgusunda hataya düşüp zorlanmasına rağmen rakibine üstünlüğünü gösteren ve aldığı üç puanla lider arasındaki mesafeyi iyice kapatan Trabzonspor, Galatasaray ve Bursa maçlarına üstün moralle çıkacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor