Necmi Perekli

Necmi Perekli

28 Şubat 2011 | Pazartesi

Maçın hakkı buydu

Bu maç Trabzon taraftarını hem kızdırdı, hem de nerede ise umutsuzluğa sürükledi. Fakat bu son tabirim bana göre yerinde olmayan, kabul görmeyen ve reel olmayan bir yorum. Zira bu maratonun neredeyse üçte biri halen ortada duruyor ve Trabzonspor takımı bu maça kadar liderliğin stresini sırtında taşıyarak bu ağırlığın altında nerede ise eziliyordu.
Rakiplerin 'Lideri yenip moral depolama psikolojisinden' elbette haberiniz vardır. İşte bu havanın şartları altında olan bordo-mavililer nihayet liderliğin stresini sırtından attı.
Bundan sonrasını artık liderliği devralan düşünsün.
Kayserispor özellikle bu maçın ikinci yarısında fevkalade futbol ortaya koydu.
Kontrataklarda çok başarılılar. Bu başarısı biraz da Trabzonspor'un savunma mantığından ve ağır adamlarından kaynaklandı.

Orta alan çok boş kaldı
Temennimiz Kayserispor'un bundan sonraki maçlarında, bu tarz hırslı, mücadeleci futbolunu diğer şampiyon adayları karşısında da ortaya koymasıdır.
Trabzonspor "Dakika bir, gol bir" konseptini maalesef taşıyamıyarak attığı her golden sonra sanki gol yeme mecburiyetindeymiş gibi taraftarlarına rahat bir maç seyrettirmedi.
Trabzonspor savunmasının iki kanat bekinde ağır adamlar olması Kayseri'nin bu alanlardan rahat ataklar geliştirmesine neden oldu.
Karadeniz ekibi, orta sahada ise ofansa dönüşte çok yavaş ve ağır kalarak nerede ise kendi sahasında oyunu rakibine takdim etti.
Bir Allah'ın kulu ileriye çıkıp forvet arasına dalıp burada kendisini riske atmadı. Bu şekilde sahanızda savunmaya çoğalan rakibi nasıl delip te pozisyon yakalayacaksınız veya rakip oyuncuları hareket alanları dışına atacaksınız.
Netice olarak, ben bu sonuçla Trabzonspor'un Beşiktaş karşısında daha da konsantre olup hafta içi değerlendirilmelerinde bu maçın noksanlarını ders olarak işleyip hataları telefi edeceklerini umuyorum. Bu şekilde hazırlanan Trabzonspor, Beşiktaş karşısında daha da şanslı olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor