Necmi Perekli

Necmi Perekli

21 Mart 2011 | Pazartesi

Korkuyu attı

Takım sahada neye göre tertip edilir? Psikolojik, meteorolojik ve rakip şartlarına göre. Sahanın ağır olduğu aşikar. Biz neden bu saha şartlarına uygun adam kullanmıyoruz?
Mesela Ceyhun.. Bu sahanın adamıydı.
Uzaktan, orta sahadan isabetli ve ağır şut atabilen belki de tek adam. Oyunun başında 11'de olması gerekirdi. Mesela sahada hiç olmayan Colman, Jaja ve yanlış yerde ve mantıkla oynayan Selçuk. Dolayısı ile orta saha rakip takımın inisiyatifine geçti.
Ta ki Trabzonspor ikinci devreye yenik başlayıp G.Birliği de skoru koruma yanlışlığı ile maça başlayınca, yanlışlarına rağmen oyun inisiyatifi ve kontrolü Trabzon'a geçti. Bu yanlış oyun tarzı G.Birliği'ne beraberlik golüne mal oldu.
Trabzonspor neden sonra Ceyhun'u hatırladı.
Sonra da oyunda olmayan Jaja alındı. Bu şartlar altında geç de olsa yapılan değişiklikler yerinde fakat zaman itibarı ile gecikmişti.

Telaşlı ve korkulu oynadılar

Neyse ki Trabzonspor gol pozisyonlarını üst üste yakalıyor ancak kaçırıyordu. Bu dakikalar geçtikçe Ankara ekibi oyundan düşüp dağınık oynamaya başladıkça Trabzonspor pozisyonlarını da sıklaştırmaya başladı.
Sahanın ele avuca sığmaz adamı Alanzinho kendine has çıkışı ile yaptığı ustaca vuruşla takımını galibiyete taşıyan golü attı. Fakat bu kritik galibiyet, bordo-mavili takımın zaaflarını sıralamamıza engel olmayacak. Uzun zamandır takımda yer almayan Tolga'nın yediği golü fazla ön plana çıkarıp moral bozmanın gereği yok.
Bazı kritik pozisyonlardaki müdahalelerini de unutmamak gerekir.
Trabzonspor'un ilk 45 dakikada telaşlı ve korkulu oynamasında Fenerbahçe'nin aldığı derbi galibiyetinin etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Liderle arasında puan farkı oluşması ihtimali takımı demoralize edebilir. Neyse ki bu haftalık bu korkuyu en azından sırtından attı. Trabzon, sahasında Konya ile yapacağı maçta daha moralli ve sükunetle oynayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor