Necmi Perekli

Necmi Perekli

15 Ağustos 2011 | Pazartesi

Her şeye rağmen

Doğrusu şu bulunduğumuz sıkıntılı ve müphen konjonktür içerisinde Trabzonspor'u veya geniş olarak futbolu yazmak fevkalade zor, içinden çıkılmaz bir ortamdır. Ama biz yine de her şeye rağmen Trabzonspor'un içinde bulunduğu hali hazır durumu anlatabilmek gereğini duyuyoruz.
Oynanan Avrupa kupası maçlarının Trabzonspor için pek de iç açıcı bir tablo ortaya koymadığı belli. Takımda tesanüt, sistem, anlayış, planlama ve kondisyon itibarı ile yeterlilik bunca zaman geçmesine, araya bir aylık bir zamanın da girmesine rağmen istenilen ve beklenen tabloda gözükmemektedir.
Bordo-mavili takım hazırlık olarak rakip bir veya birkaç ekiple maç yapmak yerine kendi kendisi ile oynamaktadır. Bu şekilde lige hazırlanmak, kendi noksanlarına vakıf olmak veya bir sistem oturtmak çok zordur.
Yeni yapılan transferler ilk pozisyonda faydalı ve yetenekli futbolcular olduğu gözükmesine rağmen, eskilerle gerekli ve yeterli uyumu sağlamaktan uzak gözüküyor.
Şunu önemle belirtmek isterim ki bu gün oynanan maçlardan sonra anlayabildiğim kadar Trabzonspor'da en önemli zaaf defans elemanları ve de anlayışıdır. Giray ve Glowacki yaklaşık olarak aynı oyun tarz ve stiline sahip adamlar.

Defansa destek elemanı şart
Bu araya en azından orta sahanın göbeğinde ofans ve defans zaaflarına destek olabilecek bir elemanın alınması şart gözüküyor.
Bu takdirde böyle bir destekle Giray Kaçar-
Glowacki
ikilisinin performansının da yükseleceği besbelli. Şu an yapılan en isabetli transfer sol geri kanatta ki Celustka gibi gözüküyor.
Fakat bu oyuncunun ofansa bir miktar daha destek vermesi takımın ileri gücünü arttırır.
Perşembe günü oynanacak olan maçta kilit orta saha aksiyonu olacaktır.
Bu mevkide Zokora ve Adrian'ın olmayışı teknik heyeti bir hayli terletecektir. Alan parselasyonu çok iyi yapılması gerekir, hücum hattında görev alacak oyuncuların karşı ataklarda orta sahaya yardıma gelmeleri şarttır.
Özellikle Burak'ın uzatılan toplarda ofsaytları çok daha iyi kollaması gerekirken, bu oyuncunun sahte penaltı gösterilerinin yabancı hakemlerce de bilindiğini kavranmalı. Burak, boş ikramlardan kendisine ve takıma vaziyet çıkarma yerine kendisini iyi kollayıp aradan uzatılan toplarla yerinde ve zamanında buluşması ve yere düşmeden değerlendirmeyi düşünmesi futbol mantığına daha uygundur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor