Necmi Perekli

Necmi Perekli

11 Eylül 2011 | Pazar

Ders çıkarmak lazım

Oyunu iki devreli birer performans mücadelesi şeklinde yorumlamak gerekir. İlk dakikalarda Manisaspor, Trabzonspor üzerinde şaşırtıcı bir baskı kurmaya çalıştı ve bu isteğinde de ilk 15 dakika içerisinde başarılı da oldu. Manisa'yı kendini bu müsabakaya fevkalade konsantre etmiş gördük.
Sahada gerek ev sahibi futbolcuların rakiplerine olan baskıları, gerekse oyunu normal seyrinin daha üzerinde çabuklaştırmaya çalışmaları bize bu tabloyu gösterdi.
Görülen şu ki, Kemal Özdeş Manisaspor takımını gerçekten iyi toparlayıp, teknik ve kondisyon olarak epey yüksek bir performansa ulaştırmış.
Fakat konsantrasyonda biraz aşırılağa kaçmış olacak ki oyuncuları aşırı sertliğe kaçtı.
Hakem de "Sıfır tolerans tercihini" kullanınca İsaac kırmızı kart gördü.
Trabzonspor ilk 30 dakikayı rakibinin pozisyonlarını savuşturmakla meşgul oldu.
Hücumda ise özellikle Volkan'ın orta sahada, Zokora'nın ve Adrian'ın başarılı oyunları ile rakibini kontrol altına alırken hücumda da rakibini bu dakikalarda zorlamaya başladı.

Riskli ve başarılı hamle

Nitekim Adrian taşıdığı topu iyi niyet gösterisi ile Burak'a aktardı ve bu oyuncu da iki hamlede güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi.
Bu arada Burak'ın da 90 dakika boyunca yaptığı tek müsbet hareket bu idi. 2. yarıda 10 kişi kalan Manisa'nın oyundan düşeceği beklenirken oyunu sırtlayan, galibiyet peşinde koşan ve daha çok pozisyonu üreten takım oldu. Manisaspor hocasının savunmadan adam dışarı alıp, forvet tercihini kullanması bu satrançta fevkalade riskli ve başarılı bir hamle olduğunu attıkları beraberlik golü ile anladık.
Trabzonspor zerafeti ve soğuk kanlılığı ile sahadan galip ayrılmayı düşünürken, karşısında taş gibi bir Manisaspor ve yaptığı çıkışlarla kendini kanıtlayan bir teknik adam buldu.
Ligin başlarında bu gibi iş kazaları olabilir.
Önemli olan bu durumdan ders alıp ileride hataları telafi etmektir.
Ders çıkarmak lazım

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor