Necmi Perekli

Necmi Perekli

11 Ocak 2014 | Cumartesi

İlk yarıda Trabzon

Trabzonspor tüm maddi ve manevi sıkıntılarına rağmen ligde 17 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik, 6 da mağlubiyet aldı. Kendi sahasında hiç yenilmemiş, toplamda 27 puan toplamıştır.
Fakat bordo-mavililer en iyi performansı Avrupa Ligi'nde göstererek grubunu namağlup lider bitirdi.
Trabzonspor en çok sıkıntıyı yabancı futbolcuları ile teknik ekibi arasındaki uyumsuzluk dolayısı ile karşılaştığı disiplinsizlikten çekmiştir.
Bu uyumsuz bir yerde Mustafa Akçay'ın istifası ile sonuçlanmış ancak hoca, yönetimden aldığı garantiler sonrası görevine devam etmiştir.
Tabii bu denli girdi çıktılar bir kulübün yapısını epey sarsmakta ve bu sarsıntı da geleceğini ipotek altına almaktadır.
Bu arada Trabzonspor'a tüm maddi sıkıntıları içerisinde artı bir yük getirecek transfer için 'şu veya bu mevkiye adam lazım' dendiği zaman 'hangi mevkiye lazım değil ki' diye sormak gerekir.

Bunlara kanmayın
Esasen bizler bordo-mavili kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntıları çok iyi biliyoruz.
Onun için diyoruz ki eldeki adamları memnun edip, bunları revize ve modife edip istikrarı sağlamak en doğrusudur.
Menajerlerin de salvolarına kanmamak gerekir.
Büyük umutlarla alınan Bosingwa ve Malouda bu takıma fazla bir şey vermemiştir.
Diğer taraftan Colman ise sık sık sorun olmuştur. Demek ki Trabzonspor artık bu kadrosunu gelecek yıl gerçekten revizyondan geçirirken yerli ve altyapı oyuncularına eğilmeye mahkumdur.
Nitekim kampa altyapıdan oyuncu alınması sevindirici olmakla beraber "Acaba beklentilere cevap mı, yoksa kadro doldurmak mı?" şeklinde bir takım tereddütlerin olduğunu hatırlatmak isterim.

Beceriksizlik aşılmalı
İlk yarının en başarılı oyuncusu tartışmasız Onur'dur.
Bunun yanında Olcan'ın performansı da iyi ancak sahadaki tavırları taraftarları arasında hayal kırıklığı yaratmaktadır.
Sol bekte Kadir Keleş'in performansı da sevindiricidir.
Verilen tüm şartları en iyi şekilde değerlendirmiştir. Geride Mustafa ve Bamba kolektif değilse de oyun anlayışlarında yükselme olması diğer bir başarı unsurudur.
Henrique ise hücum pres yönünden rakibi bunaltıp baskı altına alması adına o da başarılı gözükmekte ancak gol yollarındaki zaman zaman beceriksizliğini aşması gerekir, bunda çizgi oyuncularının gerekli asisti yapamayışının da rolünü unutmamak lazım.
Bu arada yönetimin kesinlikle hocanın yanında olması ve ikinci yarıda gereksiz beyanlardan kaçınmasını temenni ederiz. Gereksiz laflar futbolcuların oyun konsantrasyonunu bozmaktadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor