21 Ekim 2010 | Perşembe

Merkez!

Şurası kesin; Trabzonsporlular, camianın merkezine Şenol Güneş'i yerleştirdi. Olağanüstü bir gelişme olmazsa, bu durum öyle kolay kolay da değişmez. Hoca kabul etmese de şartlar onu "Alex Ferguson" konumuna yavaş yavaş götürüyor. Taraftarından yöneticisine kadar herkes -biraz da işin kolayına kaçarak- bu durumdan hayli memnun gözüküyor. Nasıl memnun olunmasın ki? Sorun üretmediği halde, neredeyse üretilen tüm sorunların çözüm merkezinde Şenol hoca var. Yöntem bilimsel, tarz tanıdık. Merkeze yerleştir, sonra da kaç! Bildiğin Merkez kaç!

* * *
Kongre sürecinin başladığı şu günlerde, başkan adaylarının ve de -özellikle- yönetici adaylarının bu mevcut durumu iyi analiz etmelerini öneriyoruz. Şenol Güneş'le çalışmak zorundalar. Bir nevi katlanmak (!) durumundalar. Bir felsefe ile çalışmak demektir bu. Uyumlu olmaya hazırlar mı? Bir görgü, bir tecrübe, bir büyük birikime ayak uydurabilecekler mi? Merkezine Şenol Güneş'i yerleştirmiş bir camianın yöneticisi, yarışa mı hazır, bu şartlara mı? Bazen bir yarışma psikolojisi içinde, kendini ispat etme derdine düşer insan. Sırf kazanmak içindir bu. Hani "Nam olsun" hesabı. Bu yarış öyle bir yarış olmasın sizin için! Bu işe soyunan her kişi kendini iyi tartmalı. Gönlümüzden geçen yönetici adayları, büyük ve kurumsal şirketlerde üst düzey yöneticilik tecrübesi olan genç isimlerdir.

* * *
Hocaya yönetici seçiyoruz. Bu ideal bir sistem değildir elbette. Ancak mevcut şartlar tamamen böyle. Bunu kendine dert edinmeyecek olanlar göreve talip olmalı. Aile şirketlerinin başarılı patronlarına elbette karşı değiliz. Olmalılar da... Ancak, bir dünya kulübü olan Trabzonspor'un da yönetilmesinden bahsediyoruz. Kimse kusura bakmasın!

* * *
Camianın merkezine Şenol Güneş yerleştirildi ya, peki taraftar bu işin neresinde? Hocası Şenol Güneş olan bir takımın taraftarı kitap okumayı geçti, kitaplar yazmaya başladı. Bu ikinci oldu. Bordomavi.net-Trabzonsporlular birliği kitaplar yazmaya devam ediyor. Yetinmiyor, Trabzonspor taraftar ödüllerini gelenekselleştiriyor. Bu aslında ne demek biliyor musunuz? Değişim aşağıdan itibaren çoktan başladı demek. Eğer, bir nevi, hayatının merkezine Şenol Güneş gibi birini yerleştiriyorsan, rol modelin de o olacak.
"Merkezlikler değil" demek!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor