22 Kasım 2010 | Pazartesi

Alkışlarla...

Tribünlerinin muhteşem başlangıç hızına ayak uyduramadı Trabzonspor takımı.
Elbette bunda, Eskişehirspor'un iyi kapanan ve kontrollü oyunu etkili oldu.
Tipik Gençlerbirliği veKonya maçlarının bir kopyası gibiydi ilk dakikalar. Hani Eskişehirspor golü bulsa, Trabzonspor için "çalışılmış maç diyeceğiz" o derece!..
İşler istediği gibi gitmeyince, hakemle oynamayı, rakiple oynamaya tercih etti Trabzonspor'lu oyuncular... Oyunun özellikle bir bölümünde (kartlara kadar) Trabzonsporlu oyuncuların kolları sürekli havada, ellerinin yönüde hakeme doğruydu. Bir ara Colman kendi hatasıyla ürettiği kartı, bir dakika sonra kırmızıya çevirmek için yine kollarını kullandı. Başaramadı! Tıpkı, geçen hafta Ceyhun'un kart sonrası ikinci kartını talep etmesi gibiydi sahne. Oyunun hızlandığı anlar; Jaja'nın topla buluştuğu anlardı ilk yarıda.

Oyunun 2. yarısına Colman-Alanzinho değişikliğiyle ve de hızlı başladı Trabzonspor. Bir taşla müdahale ancak bu kadar etkili olabilirdi, öyle de oldu. Jaja-Alanzinho ikilisi adeta 'bir ipte iki cambaz' gibiydiler bu dakikalarda. Ancak beklenen olmadı. Gol bir türlü gelmedi. Özellikle Jaja ile başlayan her atak, bu yarıda da rakip kalede etkili oldu. Burak-Yattara değişikliği ile Şenol Güneş son darbeyi indirmek niyetindeydi.
Ancak, bu mümkün olmadı.
Her hamle defansa, her deneme mutlaka bir şeylere takıldı Avni Aker'de.

Alanzinho'nun, 'kendisinden başka herkesi aldattığını!' Düşündüğü pozisyonda, penaltıyı çalmadı hakem! Böylesi kilitlenmiş bir maçın kırılma anı sanırım böyle bir pozisyon olabilirdi ancak.
Maçın son bölümünde yaşananlara tanık olan taraflı tarafsız herkes sahada olup biteni ağzı açık izlemiş olmalı.
Maça muhteşem başlayan tribünler, maçı da aynı muhteşemlikle bitirdi. Takımını alkışlarla uğurladı. Engin'i de alkışladılar mı bilemiyoruz?

Naçizane; bu tip maçlardan bolca oynanacağı düşünülerek, pivot bir santrfor devre arasında mutlaka transfer edilmeli.
Özellikle sakatlıktan yeni çıkan Tayfun Cora (Ceyhun Gülselam da olabilir), bu ihtiyaç için ve son 20 dakikalar için eğitilmeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor