19 Ağustos 2011 | Cuma

Tur kırmızısı

İspanya'da ne ararsak vardı! Eksik kadro, eksik moral... Üzerine bir de; futbolcunuzun aldığı" davet!" konusu eklenince, rakibin gücü pek de önem arz etmese gerekti!
Trabzonspor, Türk futbolunun yaşadığı bu kaos ortamında çok önemli kuralar çekti.
Şampiyonlar Ligi düzeyinde iki takımla eşleştiler desek uçmuş olmayız!
Şaka maka, bu zorlu karşılaşmalar boş geçen aylar için üst düzey hazırlık maçları gibi oldu!
Marka değeri diye diye, markayı sıradanlaştıran zihniyete, Türk futbolunun düzeyinin gele gele, eskilerin İntertoto'su düzeyine gelebildiğini de söylemek gerekir.
Neyse!
TFF süreci sürüncemede bıraktıkça, "erteleme, etik, tahkim, iddianame, mahkeme, karar" süreçlerini de sırasıyla göreceğiz elbet!
Bunlardan en ufak şüphem yok!
Benim endişem, Yarın karşımıza çıkıp; bu işin"ahirette değerlendirileceği kararı alındı" deyip, "Allah'a havale edildi" önerisiyle kapanacağına olan inancım da git gide artmaktadır!

MÜCADELE ALKIŞI HAK ETTİ
Tüm bu karmaşa ortamında, futbol üretmek derdinde olan Şenol Güneş, elindeki en ideal(!) kadroyla sahaya çıktı.
Aklının Türkiye'de ve Türkiye'deki sorunlarla haşır neşir olduğunu da basın toplantısıyla belgeledi. Şenol Güneş, sahaya 10 kişi sürmüş gibi başladı oyuna, daha maçın başında öylece kaldı çünkü!
Bu şok kırmızı kart uygulaması ve hocaya gösterilen kart, bu yıl Avrupa'da takımlarımıza bakışı da gösterir gibiydi.
Rakibin baskısı, Trabzonspor'un da direnci şeklinde ilk 45 tamamlandı. Athletic Bilbao takımının, 10 kişi kalmış Trabzonspor karşısında daha etkili olmasını bekledik. Ancak aradıkları gole Trabzonspor izin vermedi.
Açık söylemek gerekirse, Trabzonspor böylesi ciddi bir rakibe karşı, eksik kadroyla yapılması gereken her şeyi yaptı. Gol pozisyonları bile yakaladılar, ama beceremediler!
Özellikle Colman, Serkan, Henrique, Halil müthiş efor sarf ettiler. Ve tabii özellikle Tolga, 10 kişiyi 11 kişi yapanlardandı.
Eleştirilen yedek kulübesi bile böylesi ciddi bir maçta müthiş tamamlayıcılar oldular!
Bu şartlar altında bu takımı alkışlamak gerekir! Tur İstanbul'da ve çok yakın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor