14 Aralık 2009 | Pazartesi

İkisi de mutsuz

Zirvede yer alan takımların üst üste puan kaybetmeleri Gençlerbirliği'nin iştahını kabartmıştı. Kırmızı-siyahlılar dünkü maçtan üç puan koparmış olsalar lider ile arasındaki fark açılmayacaktı. Ama Gaziantep başkent ekibinin zirve hesaplarını alt üst etti. Elde edilen tek puan Gençlerbirliği gibi Gaziantep'in de işine yaramadı. Futboluyla Süper Lig'deki konum arasında ters bağlantı bulunan Gaziantepspor, üç puanı kopararak alt sıralardan kurtulmak amacındaydı ancak Güneydoğu temsilcisi bu amacına ulaşamadı. Ligde istediği sonuçları alamayan Gaziantepspor'un iç bünyesindeki rahatsızlığı bir an evvel bulması ve tedavi etmesi şart. Çok iyi bir kadroya sahip olan kırmızı-siyahlıların ligde ilk 5-6'da olmamaları düşündürücü. Maça başkent ekibi daha iyi başladı. Sandro, Hurşut, Cem Can ve Kahe ile rakip savunmayı zorlayan Gençler, istediği golü de buldu. Ama atılan gol takımı durdurdu.

Geriye yaslanınca
Sağanak yağmur ve ağırlaşan sahanın futbolcuların hareketlerini kısıtlaması, başkent ekibini savunmaya çekti. Gol arayan ekip bir anda skoru koruma yolunu seçen bir ekip hüviyetine büründü. İlk yarı Gençlerbirliği'nin galibiyetiyle sona erdi. İkinci yarıda ise Gençlerbirliği kontrataklarla gol arama yolunu seçerken Gaziantepspor, oyunun dengesini sağlı sollu geliştirdiği ataklarla lehine çevirdi. Beto'nun kafa golü skorda da dengeyi getirdi. Beto, Deumi ve Cesar daha sonra ki ataklarda topu filelerle buluşturamadılar. Son 15 dakikada oyunda tekrar üstünlüğü Gençlerbirliği aldı. Oyuna sonradan giren Bilal ve Mustafa ile pozisyonlar bulan başkent ekibi bunları değerlendiremedi. Karşılaşma her iki yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı. Gençler zirve yarışında yara alırken, Gaziantep de alt sıralardan kurtulma çabasında istediğini alamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor