10 Mart 2010 | Çarşamba

11 keskin viraj!

Teknik direktörlerin en çok eleştiriye uğradıkları "tek santrfor" oynatmalarıdır. "Çift santrforu savunanlara göre az gol atılmasının nedeni "tek santrfor"la oynamaktır. Bu tezin yanlışlığını Kayserispor- Beşiktaş maçında bir kez daha gördük. Makukula-Ömer ikili santrfora karşılık Bobo'yu "tek santrfor" oynatan Beşiktaş, daha fazla gol pozisyonu bulmuştu. Dahası skor avantajının sigortasının çift santrfor değil, üretken, dirençli orta sahanın sayısal çokluğu olduğu bir kez daha görüldü. Topa çok sahip olmak, ya da çok top çevirmek de çok pozisyon kazandırmıyor. Futbolunda çok pozisyon bulmak, topu gol yollarına çabuk göndermek, gol bölgesine çok adamla yığılmaktır. Beşiktaş, bunu çoğu kez yapıyor. Görev paylaşımını her bölgede kontrollü ve disiplinle yapan takım, üstünlüğü elinde tutar.

Azap çektiren Belediye

Beşiktaş, zaman zaman bu görüntüyü veriyor. Buna karşın hücumcularının final vuruşlarındaki beceri kısıtlığı yüzünden fazla gol sevinci yaşayamıyor! Doğal olarak taraftar da vurucu silahlarına değil, savunmacılarına güveniyor! Özellikle savunmanın göbeği Ferrari-Sivok ikilisi ile iki kenardaki İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez, iki ön libero Ernst ile Fink, en çok alkış alan oyuncular oluyorlar. Aslolan şu ki alkışın en değerlisi lig sonunda alınandır. Bu alkışı alabilmek için Beşiktaş'ın öncelikle önündeki 11 keskin virajı hasarsız ya da en az hasarla dönmesi gerekiyor. Bu virajların ilki bugün. Ertelenen Belediye maçı. Üç yıldan beri siyah-beyazlı takıma azap çektiren belediyecilerin 7 eksiğe karşın, son Fenerbahçe maçındaki galibiyetle taçlandırdıkları oyun, uyarıcı türden. Bugün alınacak 3 puan, sıradaki Denizlispor (D), Kasımpaşa (D), Eskişehirspor, Ankaragücü (D), Trabzonspor, Fenerbahçe (D), Sivasspor, Diyarbakırspor (D), Manisaspor, Bursaspor (D) maçlarının sonuçlarında zincirleme yönlendirici olacaktır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor