14 Nisan 2010 | Çarşamba

Olmaz olmaz deme!

Mustafa Denizli'nin de bildiği ama değinmediği bir gerçek var... Bu ligde rakiplerinden önce, her takımın alacağı sonuç kendini bağlar. Yani her takım, kendi göbeğini kendisi keser. Bir başka deyişle her takım, kendi kaderini kendisi belirleyecek. Denizli'nin, yarışın arapsaçına döneceğini iddia ettiği sürece üç hafta kaldı. Bu haftaki Fenerbahçe maçı Beşiktaş'ın son kader 90 dakikası olacak. Alacağı 3 puanla şampiyonluk son haftaya kalabilir. Net olan bir başka gerçek yarıştaki dört takımın da bir sürprizle karşılaşabileceğidir. Şimdi gelelim asıl konuya. Yani Bursaspor'un vereceği 5 puan kaybına karşılık Beşiktaş'ın, kayıpsız gelmesi gereken Bursa'daki son maça... Önce yaşanan iki "kader" maçını anımsayalım.

Üçüncü kader maçı

Unutulmayan birinci "kader" maçı. Tarih: 13.06.1982. Yer Eskişehir Atatürk Stadı. Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için kazanması gerekiyor. Eskişehirspor ise yenilmesi halinde küme düşecek. Ziya'nın 32'nci dakikadaki golüne Zafer 51'inci dakikada karşılık veriyor. 76'ncı dakikada yine Ziya'nın golüyle Beşiktaş 2-1 öne geçince olaylar çıkıyor, maç yarıda kalıyor. Federasyon, Eskişehirspor'u 3-0 hükmen yenik ilan edince Beşiktaş şampiyon oluyor, Eskişehir küme düşüyor. Unutulmayan ikinci "kader" maçı... Tarih: 01.06.1986. Yer: Trabzon Avni Aker Stadı. Galatasaray'la çekişen Beşiktaş'ın şampiyon olması için kazanması gerekiyor. Nitekim, Gökhan'ın golüyle 1-0 kazanıyor ve yenilmeden şampiyon oluyor. Ve Kartal'ın üçüncü "kader" maçı. 16.05.2010'da Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak. Bu maça dek Bursaspor 3 puan kaybederse Beşiktaş ile arasındaki puan farkı 2'ye inecek, Beşiktaş kazanırsa şampiyon olacak. Tabii Kartal, Bursa'daki maça dek puan yitirmeyecek! Olmaz olmaz deme. Tarihi iki kez tekerrür ettiren Beşiktaş için her şey bitmiş değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor