28 Nisan 2010 | Çarşamba

Tezgâh uyarısı

Her teknik direktör, takımının ligdeki kaderine etki edecek taktik-teknik hatalar yapabilir.
Mustafa Denizli'nin de hataları olmuştur.
Örneğin ilk yarıda 3-0 kazanılan Fenerbahçe maçından sonraki peş peşe üç maçta "Diyarbakırspor, Manisaspor, Bursaspor" yaptığı onbiri belirleme hataları...
Oysa bu üç maçtan alınacak 7 puan, Fenerbahçe'yi de Bursaspor'u da açık ara geride bıraktıracak, şampiyon bile olunabilecekti! Diyarbakırspor (0-0) ile Manisaspor'a (1-1) da 2'şer puan kaptıran siyah-beyazlılar, ilk büyük darbeyi İnönü'de 2-1 önde iken 3-2 yenildikleri Bursaspor'dan yedi.
Buna karşın şampiyonluk şansı sürüyordu. Ta ki hakemlerin İnönü'de Bünyamin Gezer, Kuddusi Müftüoğlu'nun, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda da Hüseyin Göçek ve özellikle yardımcısı Serkan Gençerler ile Trabzonspor, Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarında 7 puan kaybına neden olan 3 penaltı gaspı Kartal'ın, ipinin çekildiği tezgahlardı!

Taraftar doğruyu görüyor
Tezgâha getirildiği
bilincindedirler ki Sivasspor'a da 2 puan kaptırıldığı maçtan önce ve sonra taraftarlar, Denizli ile futbolcuları bağırlarına bastı!
Tezgâhları etkisiz kılmanın tek yolu; 'çok kaliteli' kadroya sahip olmaktır. Tello, Fink ve Denizli'nin "O oynasaydı, 8 puan farkla şampiyon olurduk" dediği Delgado'dan daha iyileri alınmazsa yeni sezonda da hüsran olur. Alex, Baros, Alanzinho, Kewell kalitesinde yabancılar bulunmalı.
Bu arada... Oyunu organize edecek çok iyi orta saha ve kanat oyuncuları alınırken 'sorunlu' olup, olmadıkları da araştırılmalı! İnter'li yöneticilerin, 10 milyon euro'luk teklife itiraz etmeden (!) Quaresma'yı vermeye razı olmalarındaki tezgâh Portekizli'nin disiplinli olmaması!
Vatandaşı teknik direktör Mourinho 'İllallah' demiş, bıkmış, gözden çıkarmış! Gözünü aç, transferde yeni bir tezgâha gelme Kartal!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor