15 Ekim 2010 | Cuma

Tecrübe ve gençlik!

Özellikle takım oyunlarında "başarı kilidi"ni açmak için teknik direktörler "anahtar" olarak ya "tecrübe"ye ya da "gençlik"e başvururlar. Doğrusu; ikisini de dengeli kullanmaktır. Bernd Schuster, başarı için tecrübeli ayaklara ağırlık verirken, gençlere de şans tanıyor.
Örneğin Necip ve İsmail... Yavaş yavaş da Onur Bayramoğlu... Özellikle Necip'i, takıma koyduğunda maç kaybetmedi. İlginçtir Beşiktaş'ın gol yediği anlarda Necip, kulübede oturmuş oluyor. Örneğin Plzen maçında skor 1-1 iken girdi. 2-0 kaybedilen BŞB maçında hiç yoktu. CSKA Sofya ile Fenerbahçe ve Trabzonspor derbilerinde oyuna goller yendikten sonra girdi.
Alman teknik direktörün, tecrübelilere gösterdiği inancı gençlerden esirgememesi, takımdaki birlikteliği güçlendiriyor, oyuncuları daha bir hırslandırıyor.

Disiplin de meyvesini verdi
Hırslı gençlerden Rıdvan Şimşek, formunun doruğunda iken talihsizce yaşadığı sakatlık dönemini atlatıp, forma giydiğinde Schuster'i rahatlatacaktır. Çünkü Rıdvan, Alman hocanın idealindeki sağ kanat oyuncusudur. Üstelik 21 yaşında.
Evet gençler, futbollarıyla Beşiktaş'ı büyütecek, yaşlarıyla küçültecekler. Çünkü yaş ortalaması 27.8 olan Kartal'da 30 ve üstünde 13 futbolcu bulunuyor!
Takımın en yaşlısı 37'lik Rüştü olurken, milli kaleciyi İbrahim Üzülmez (36), Yusuf Şimşek (35), Guti (34), Aurelio ile Fatih Tekke (33), Nihat, Ferrari, Ernst (31), Ekrem, Tabata, Nobre ve Zapotocny (30) izliyorlar. 27.8 yaş ortalamasına karşın siyah-beyazlıların son saniyeye dek rakibe baskı yapıp, gol aramasındaki en büyük etken tecrübe ve disiplinidir. Bu faktörler, şu maçlarda meyvesini verdi. CSKA Sofya: Gol dakikası 90, sonuç 1-0. Fenerbahçe: Gol dakikası 85, sonuç 1-1. Antalyaspor: Gol dakikası 90+1, sonuç 2-1. Tecrübe ve disiplinli oyun, son saniyeye dek sürse de bazen hüsran yaşanabiliyor. BŞB ve Trabzonspor maçlarında olduğu gibi!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor