29 Aralık 2011 | Perşembe

İstikrar ve Mustafa

Teknik direktör Carvalhal, ilk yarı maçlarında yerleştirdiği oyun biçimini değiştirmedi.
Son iki haftada küçük çapta rotasyona gitti. Görev alan Alves, Edu, Burak ve Tanju hiç de sırıtmayan oynadılar. İstikrarlı kadroda özellikle orta sahada kilit görevi yapan Ernst, Necip, Veli üçlüsü ile rakibe geçit vermeyen, alan daraltan, pozisyona sokmayan, yeniden doğan Fernandes'le rahat pozisyonlar bulan takım oldu.
Yoğun maç trafiği performansta iniş-çıkışlara neden oldu. Bu yoğunlukta Carlos'un, UEFA Avrupa Ligi'ne daha çok önem verdiği, ilk yarı sonundaki tablodan belli. Buna karşılık Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne daha çok önem vermenin karşılığını gruptan lider çıkmakla gördü.
Beşiktaş'taki başarının sırrı, kadro istikrarındadır. Siyah-beyazlı onbiri her futbolsever artık ezbere sayabiliyor. Bu onbir şöyle: Rüştü (Cenk)-Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail-Ernst, Necip, (Veli) Fernandes-Quaresma, Almeida (Mustafa), Simao.

SAVUNMANIN GÜVENLİĞİ
Beşiktaş'ın, kısa sürede en çok gelişme gösteren ve güven veren bölgesi, geri dörtlüsü. Savunmadaki güvenlik Beşiktaş'ın ikinci yarıda daha başarılı sonuçlar almasında önemli rol oynayacaktır.
Bu arada Mustafa Pektemek, Edu, Alves, Burak ve Tanju daha çok şans bulmaları durumunda gelecekte takımın değişmezlerinden olacaklarını, oynadıkları az sayıdaki maçlardaki performanslarıyla kanıtladılar.
Özellikle Mustafa Pektemek, günümüz futbolunda ideal forvet gerçeğine çok uygun oyunuyla dikkat çekti. Santrfor olmasına karşın, maç içinde açık oyuncusu gibi, kanatlardan top taşıdı, gerektiğinde orta sahaya da yardım ederek, "takım oyuncusu" modelini çizdi.
Yani sabit değil, gezegen forvet tipi. 23 yaşındaki Mustafa'nın önemli eksiği fizik güç ve az maç oynamasından kaynaklanan gol sayısının azlığı.
Eksiklerini giderme yolunda gelişmeye açık, geleceği aydınlık Mustafa Pektemek, yalnız Beşiktaş'ta değil, Milli Takım'da da adından çok söz edilen futbolcu olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor