11 Nisan 2012 | Çarşamba

Süper Final'deki Beşiktaş!

Beşiktaş, her sistemde oynayabilecek yetenekli futbolculara sahip ama uygulamada yetersiz kalıyor. Başlıca sebep; teknik direktör değil, futbolculardaki disiplinsizlik, ruhsuzluk, sorumsuzluktur.
Almeida ile Egemen'in Karabük'te atılmaları; sorumsuzluğun, takıma ihanetin dik alasıdır!
Fernandes'i, sorumsuzluğun dışında tutuyorum!
Fernandes Beşiktaş'ın, Sergen sonrasında aradığı "gerçek yıldız" futbolcu.
20 milyon euro'ya satılabileceği söylemleri, sıkça duyulur oldu.
20 milyon euro önemli para ama satılması durumunda yerini dolduracak birini bulmak daha önemli. Elden çıkarılırsa Kartal "beyinsiz" kalır!
Fernandes'in yerini dolduracak en yakın isim; Muhammed...
Bu genç, müthiş yetenekli ama henüz çaylak, deneyimsiz!
Beşiktaş orta sahasının yükünü şu sıralarda taşıyamaz!
Carvalhal, 17'lik bu genci 8-10 maç öncesinden son 5-10 dakikalarda sahaya sürme cesaretini gösterebilseydi, önümüzdeki sezona olgunlaşmış olarak sahaya çıkabilirdi.

Ya tutarsa...
Eğri oturup doğru konuşalım; Beşiktaş, Süper Final için umut vermiyor. Tayfur Havutçu ne verebilir bilemeyiz! Bildiğimiz; elinde sihirli değnek olmadığıdır.
Beşiktaş'ın Süper Final'de başarısı; şans, tesadüf "ya tutarsa" ya bağlıdır! Şu da var:
Beşiktaş, Süper Final'e İnönü'de Galatasaray galibiyetiyle başlarsa toparlanır, moralle seri galibiyetler de alabilir!
Galatasaray'dan alınacak ilk galibiyet, iyiye gidiş için "dönüm noktası" olabilir. "Dönüm noktası"nda başrolü oynayacak iki önemli futbolcu var; Fernandes ve kalitesine yakışır biçimde oynarsa Quaresma'dır.
Fernandes'e sözüm yok. Ama Quaresma için diyeceğim şu: "Bencil ve savunmaya yardım etmiyor" eleştirilerini yersiz buluyorum. Ronaldo ve Messi de savunmaya yardım etmiyorlar ama gollerini takır takır atıyorlar!
Q7 de santrfor arkasında, serbest oynarsa gollerini atar, Beşiktaş'ın yol almasında önemli payın sahiplerinden! Tayfur Havutçu bu uygulamayı gerçekleştirirse çok şey kazanır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor